Strømming

Sonos nekter å bli tatt igjen av konkurrentene.
forfatter

Sonos har fått regjere lenge med sine brukervennlige multiroms lydsystemer. Men nå har konkurransen hardnet til, med blant andre Samsung, Denon, LG og Pure som utfordrere. Dette tvinger Sonos til å tenke nytt.

Det første steget er å kutte nettverkskabelen og dermed utelukke nødvendigheten for adapteren Bridge, som dermed sparer brukerne for 450 kroner.

Det andre esset Sonos har i ermet sitt, er at selskapet nå endelig planlegger støtte for høyoppløste 24-bit lydfiler, som er opptil 34 ganger filstørrelsen av en typisk MP3-sang. Dette i følge The Guardian.

Dermed følger Sonos i fotsporene til Bluesound og Simple Audio, for ikke å snakke om Neil Youngs bærbare Pono Player.

Patrick Spence, markedsdirektør i Sonos, sier det er en teknisk utfordring.

– Det er en stor teknisk utfordring for oss, men det er en vi helt klart jobber med, forklarer han til The Guardian. – Vi må overkomme begrensningene ved 24-bit strømming i hjemmet, da det ser ut til å være stort moment rundt dette for øyeblikket, så følg med.

Med begrensninger snakker han om den økte båndbredden som kreves for å strømme høyoppløst musikk, som vanskelig gjøres trådløst uten å få dropouts. Hinter Spence til at Sonos holder på å utvikle en ny og mer effektiv type lossless-komprimering?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.