TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Sonos planlegger høyoppløst lyd

Sonos nekter å bli tatt igjen av konkurrentene.

forfatter
Publisert 03.09.14 - 13:18

Sonos har fått regjere lenge med sine brukervennlige multiroms lydsystemer. Men nå har konkurransen hardnet til, med blant andre Samsung, Denon, LG og Pure som utfordrere. Dette tvinger Sonos til å tenke nytt.

Det første steget er å kutte nettverkskabelen og dermed utelukke nødvendigheten for adapteren Bridge, som dermed sparer brukerne for 450 kroner.

Det andre esset Sonos har i ermet sitt, er at selskapet nå endelig planlegger støtte for høyoppløste 24-bit lydfiler, som er opptil 34 ganger filstørrelsen av en typisk MP3-sang. Dette i følge The Guardian.

Dermed følger Sonos i fotsporene til Bluesound og Simple Audio, for ikke å snakke om Neil Youngs bærbare Pono Player.

Patrick Spence, markedsdirektør i Sonos, sier det er en teknisk utfordring.

– Det er en stor teknisk utfordring for oss, men det er en vi helt klart jobber med, forklarer han til The Guardian. – Vi må overkomme begrensningene ved 24-bit strømming i hjemmet, da det ser ut til å være stort moment rundt dette for øyeblikket, så følg med.

Med begrensninger snakker han om den økte båndbredden som kreves for å strømme høyoppløst musikk, som vanskelig gjøres trådløst uten å få dropouts. Hinter Spence til at Sonos holder på å utvikle en ny og mer effektiv type lossless-komprimering?

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde