Search
Generic filters

Slutt for FM-radio i 2017

Stortingsmeldingen om digitalradio ventes i dag. Der står det at FM-båndet slukkes i 2017, i følge Aftenposten. Da må FM-radioene dine skrotes, for DAB digitalradio overtar.

– Vi er svært fornøyd med at det nå kommer en avklaring på overgangen til digitalradio. Det er viktig for aktørene i bransjen å kunne gi god informasjon om overgangen til kunder som skal kjøpe radio.

Det sier Synnøve Bjørke, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, i en pressemelding fra Elektronikkbransjen.

Når sendenettet for FN-radio blir borte i 2017, skal DAB overta og da får man ikke inn radiosignaler med mindre man har en radio med DAB. Man anslår at det finnes omlag 7,5 millioner FM-radioer i i bruk i Norge, det er bare de som har DAB i tillegg, eller nettilgang som vil kunne brukes etter 2017.
Til sammenligning anslås antallet DAB-radioer til cirka 300.000, men etter at Stortingsmeldingen legges frem, kan man forvente en markert økning i omsetningen av DAB-radioer.
Mange nyere DAB-radioer har ikke bare FM og nettradio også, de har gjerne DAB+ som er en nyere standard for digitalradio, med større sendekapasitet og bedre lydkoding.
DAB-radioer kan ikke ta inn DAB+ signaler uten en oppgradering, og mange nye bilmodeller leveres med DAB-radio som kan oppgraderes til DAB+.
Artikler om DAB:
DAB, flopp eller framtid?
Full dekning
Nye Rotel nettradioer med DAB
DAB+ en realitet i Tyskland
Nå får den DAB også
Stilsikker bordradio fra Tangent

 

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker