s.038

TVIX M-6500A er en mediaspiller som kan avspille de mest populære digitale film, foto og musikkformatene direkte på en tv eller stereoanlegg. Den kan utstyres med en innebygd harddisk for lagring lokalt, i tillegg til å hente digital underholdning fra andre enheter over en nettverksforbindelse.

Mediaspillere er en enkel og grei måte å avspille innhold som normalt hører hjemme på en PC, på en tv eller stereoanlegg. De finnes i mange utførelser fra helt enkle modeller til avanserte mediacenter bokser med DVD skuff og ”alt” man trenger av tilkoblingsmuligheter. Denne boksen fra DVico skiller seg litt ut. Det er først og fremst designet som gjør at den appellerer til så vel entusiastene som til konemor. Dens beskjedne størrelse og raffinerte utseende gjør at den passer godt inn i stuen til selv de mest kresne.

Eksklusiv
Selve kabinettet er i plast, men fronten på den nye spilleren er i børstet, svarteloksert aluminium. Grafikken i menyene vises med høy oppløsning (1280×720) noe som gir bra bildekvalitet og høyt detaljnivå. Tegnruten på TVIX 6500 er av VFD-typen (Video Fluorecent Display) slik at titler på låter osv kan vises med en helt annen lesbarhet uten behov for å ha på tv-en. Dette er spesielt praktisk når man kun hører på musikk.

De fleste funksjoner kan styres fra knappesirklene på fronten, men fjernkontrollen er nok det som foretrekkes i daglig bruk. Alle tilkoblinger er henvist til baksiden av boksen. Dette gir et ryddig inntrykk.

Personlig kunne vi kanskje tenke oss en USB på fronten for enkel tilkobling av midlertidige kilder som digitalkamera. Men det ville trolig ha laget en liten ripe i det eksklusive designinntrykket, så vi får heller godta den. På baksiden finner vi også en blendet luke der det er mulig å montere inn en tv-tuner modul for digital bakkenett.

Men den vi ikke kunne brukes med kodede sendinger, noe som setter sterke begrensninger med tanke på norsk bruk. Den vil imidlertid fungere med de svenske ukodede sendingene. Man vil da kunne bruke harddisken til å ta opp programmer!

Uten harddisk
Det er viktig å merke seg at TVIX leveres normalt uten harddisk. Man trenger ikke harddisk for å bruke TVIX, men da kan man ikke lagre noe lokalt. Den bruker en helt vanlig SATA-harddisk slik vi finner i mange nyere PC-er. En luke på høyre side åpnes for å montere inn harddisken, og det er kun to ledninger som skal klikkes på plass før man er ferdig.

Dette bør de fleste kunne klare selv. Men har man ti tommeltotter så kan man heller søke hjelp hos en kyndig person, eller få butikken til å montre den for deg. Husk å koble fra strømtilførselen og USB-ledningen fra PC-en før man kobler en disk til eller fra! Kapasiteten på disken kan man bestemme selv avhengig av hvor mye digitale filer man har.

Har man mye tyngre HD-innhold bør man gå for en stor disk på 500GB eller større. For vanlig musikk, foto og film i DVD eller DivX formater holder det med en 250GB disk som er rimeligere. Det er heller ikke problem å bytte mellom ulike disker hvis man har veldig mye innhold, eller den første blir full. Men som nevnt kan den avspille innhold fra andre PC-er eller NAS-disker over ett nettverk.

Les mer i Lyd og bilde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.