Nyhet

Saturn Turntable

Så langt bare en designstudie, men en veldig kul en.
forfatter

De beste designerne henter inspirasjon over alt. Elham Mirzapour har vendt blikket opp og ut, og latt seg inspirere av planetsystemet da hun designet platespilleren som talende nok heter Saturn.

Planeten er plassert i sentrum, vinylplaten er Saturns ringer og pickupen månen Titan. Ganske kult.

Spilleren trenger ikke noe anlegg for å lage lyd. Man løfter av senterdomen hvor høyttaleren sitter, og legger på platen, setter dome på og slår på spilleren. Et trykk på play starter avspillingen ved at platen roterer som på en vanlig platespiller. Legg på pickupen og skru opp lyden.

Det er en uvanlig tilnærming til et produkt som vanligvis ser likt ut, uansett merke, og selv om vi ikke har noe håp om at Saturn-spilleren låter særlig fett, er konseptet så kult at vi håper det blir satt i produksjon.

Selv om sjansen for det er mikroskopisk.

Men kanskje noen med ressursene til å lage platespillere kan la seg inspirere.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.