Nyhet

Ruark R1 MK4

Ruark forbedrer testvinneren, men glemmer en viktig ting.
forfatter

De startet som en høyttalerprodusent, og det merker man på lyden til Ruarks radioer. De lyder rett og slett bedre enn konkurrentene.

Det gjør trolig denne også, den fjerde utgaven av testvinneren R1, som vi har testet flere ganger med utmerket resultat.

Den nye R1 Mk4 er en komplett redesign med nytt kabinett, et egenutviklet høyttalerelement, og mulighet for en batteripakke. Som burde vært inkludert i prisen, etter vår mening.

Ruark-radioen har selvsagt DAB-mottak, men den har også Bluetooth for trådløs strømming, og batteri backup for alarmen man kan stille fra det roterende hjulet og knappene på toppen.

Selv om designet med spiler foran høyttaleren, og fargevalget i mørk valnøtt (espresso), og kremhvitt, ser veldig retro ut, er radioen høyst moderne på innsiden.

Et stort OLED-display viser tydelig hva man hører på, og radioen har både hodetelefonutgang, og inngang for en ekstern lydkilde. Den har også USB-lading av mobilen.

Men batteri har den altså ikke. Dermed er den ikke helt bærbar.

Prisen er 3495 kr, og Ruark-radioen er i butikkene i desember 2020.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.