Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rotel Michi er tilbake

Michi-serien gjennoppstår og vi kan knapt vente med å få testet.

Skrevet av / 13.11.19 - 11:50
Rotel Michi er tilbake

Japansk high-end har ofte blitt stilt i skyggen av amerikansk og europeisk high-end. Helt ufortjent spør du oss. For hi-fi fra Accuphase, Air Tight, Luxman, Yamaha eller Nakamichi, stod ikke noe tilbake for sine vestlige rivalers high-end produkter. Tvert imot.

Rotel kan nevnes i samme åndedrag, for selv om det kan virke ukjent for de fleste hi-fi-interesserte, så har de en fortid som high-end produsent, de også. Som går helt tilbake til 70-tallet.

I nyere tid er de bedre kjent for sine hjemmekinoreceivere, og de fine integrerte forsterkerne i hyggelig prisklasse. Men det er ikke mer enn 20 år siden de drev med seriøs high-end.

Michi-serien bestod av et to effektforsterkere, to forforsterkere, en CD-spiller og et phono-trinn, tre av dem er vist i den gamle annonsen under.

Nå har Rotel endelig bestemt seg for å gjennopplive Michi-serien, og til å begynne med lanserer de en forforsterker, en stereo effektforsterker, og et monotrinn.

Michi-serien lanseres senere i måneden, og bildet under viser forforsterkeren Michi P5, med to mono Michi M8, sammen med et par B&W 800 D3:

Rotel har brukt over tre år på å utvikle Michi-serien, og mye av utviklingstiden er brukt i lytterommet, for å lytte seg frem til det beste komponentvalget.

Blant annet er de nye 2200 VoltAmp-transformatorene utvklet av Rotel, kondensatorene med totalt 188,000uF ladekapasitet, og de 32 utgangstransistorene er valgt ut fra timevis med lytting.

Forforsterkeren P5 har både digitale og analoge innganger, sistnevnte både balanserte og ubalanserte, og P5 har også innebygget phono-trinn for både MM- og MC-pickuper – samt Bluetooth apt-X for de som vil strømme musikken.

Digitalkonverteren er en bygget rundt to AKM 32-bits DAC-er  og den analoge kretsen er bygget som et klasse-A-design for lavest mulig forvrengning, og best mulig støydemping.

DAC-en i Michi P5 vil også støtte MQA lydfiler (Master Quality Authenticated) som vi kjenner blant annet fra Tidal Masters.

Priser

De to effektforsterkerne er klasse AB-typer med sjenerøse 500 watt effekt i stereotrinnet S5, og svimlende 1080 watt for monotrinnet M8. Forsterkerne leverer hhv. 800 og 1800 w i 4 ohm, noe som vitner om alvorlig massive strømreserver.

Michi-serien skal være klar for bestilling senere i måneden.

Forforsterkeren P5 skal koste 45000 kr, stereotrinnet S5 75000 kr og monotrinnet M8 75000 kr stykket.  Alle er tilgjengelige fra januar 2020.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

3 hendelser på “Rotel Michi er tilbake”

  1. Stian Gjertsen

    Begynner vi å nærme oss dato for testing av dette?
    Er det noe mere om nårtid dette er ventet inn her på berget og hvem som evt. Importerer dette?

  2. Priser i Norge?
    Ser ut som at P5 er tenkt priset rundt 3500$ – 4000$ Så ca. 40 000,- er sikkert ikke utenkelig. Men skulle gjerne visst.

    Price and availability
    The new Michi range is available from November 2019. Pricing is as follows:

    P5 Preamplifier – £3,299
    S5 Stereo Amplifier – £5,399
    M8 Monoblock Amplifier – £5,399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top