Nyhet

Rimelig hi-fi fra Rotel

Rotel har oppgradert tre produkter i sin rimeligere 14-serie, med A10MKII og A11MKII forsterkere, og dessuten CD-spilleren CD11MKII.

Skrevet av / 27.07.23 - 11:11
Rimelig hi-fi fra Rotel

Rotel har oppgradert noen av sine rimeligste hi-fi-komponenter til mkII-versjoner. Det dreier seg om de slanke A10 og A11, som nå heter A10MKII og A11MKII, og vi får dessuten CD-spilleren CD11MKII.

Produktene har fått oppdateringer på komponentsiden, og vi loves bedre lyd enn hos forgjengerne og dessuten nye funksjoner.

De tidligere produktene var laget i samarbeid med Ken Ishiwata, og man har nå ønsket å forbedre produktene ytterligere, som en hyllest til den avdøde legenden.

Rotel a10mkii
Foto: Rotel

Rotel A10MKII integrert forsterker

A10MKII er en standard Klasse AB-forsterker, med en oppgitt effect på of 2 x 50 watt (8 ohms). Den har en innebygd MM platespillerinngang og tre RCA linjeinnganger.

Trafoen er av typen ringkjerne, og vi loves godt dimensjonerte kondensatorer. Man har gjort oppgraderinger av intet mindre enn 67 komponenter på innsiden, i både for- og effektforsterkertrinnet. Resultatet er, i følge Rotel, forbedret oppløsning og detaljevne.

På frontpanelet sitter tonekontroll for bass og diskant, og dessuten balance. I tillegg finner vi en 3,5 mm hodetelefonutgang. Derimo thar man fjernet forgjengerens 3,5 mm AUX-inngang i front, som ikke er noe savn etter mobiltelefoner flest ikke lenger har noen hodetelefonutgang og man i stedet ønsker å bruke Bluetooth til dette formålet. Ikke at Bluetooth er innebygd, her må du koble til en mottaker eller musikkstreamer selv.

Rotel a11mkii
Foto: Rotel

Rotel A11MKII integrert forsterker

Et steg opp finner vi A11MKII. En forbedring fra A11 i Tribute-serien, også her snakker vi om 2 x 50 watt i Klasse AB.

I motsetning til A10MKII har 11-er’n fått innebygd Bluetooth-mottaker. Med både aptX og AAC kodeker sørges det for god lyd fra både Apple- og Android-enheter. I tillegg har den fått både koaksial og optisk digitalinngang, som støtter signaler opptil 24-bit / 192 kHz. Selve DAC-en bruker en PCM5102A-chip fra Texas Instruments, med 32-bit / 384 kHz oppløsning. Ingen info om hvorvidt inngangssignalet samples opp til dette.

I likhet med A10MKII har forsterkeren enkel tone- og balansekontroll, og en 3,5 mm hodetelefonutgang.

Rotel cd11mkii
Foto: Rotel

Rotel CD11MKII CD-spiller

Den nye CD11MKII har 10 store komponentoppgraderinger fra CD11 Tribute-modellen. Samme DAC som forgjengere brukes, nemlig en PCM5102A fra Texas Instruments, med 32-bit / 384 kHz oppløsning.

Vi loves en CD-skuff som glir jevnt inn og ut, uten slark. Et synlig LCD-display i front og et «intuitivt frontpanel». Med andre ord, de halt vanlige knappene man forventer å finne på en CD-spiller.

I tillegg til RCA-utgang har CD-spilleren koaksial digitalutgang, om du skulle ønske å koble den til en ekstern DAC.

Tilgjengelighet og pris

Rotel A10MKII, A11MKII og CD11MKII kommer i svart eller sølv, og blir tilgjengelig i august. Priser i euro:

  • Rotel A10MKII: 599 EUR
  • Rotel A11MKII: 799 EUR
  • Rotel CD11MKII: 599 EUR

Mer info: rotel.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top