TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Rørforsterker fra Copland

Danske Copland er på banen med rørforsterkeren CTA 405-A, en forbedret utgave av CTA 405.

forfatter
Publisert 27.10.13 - 20:14

Effekten på den nye rørforsterkeren er den samme som basisutgaven, altså 50 watt pr. kanal. Men lyden skal likevel være kraftigere, spesielt tilkoblet høyttalere med lavere følsomhet og vrien impedans, fordi de nye KT120-rørene har bedre strømkapasitet, og transformatoren har også vokst.

For å håndtere KT120-rørenes økte varmeutslipp har forsterkeren fått… en vifte! La meg repetere: en rørforsterker med vifte! Som å sette borrelås på pensko.

Men før du får kaffen i halsen, lover Copland at viften er lydløs da den går i meget lav hastighet. Den er montert med sjokkabsorbenter på en plate av frest aluminium for å hindre uønskede vibrasjoner å forplante seg inn i chassiset.

CTA 405-A er 20 prosent dyrere enn CTA 405, som koster rundt 30.000 kroner. Et oppgraderingssett er tilgjengelig for eiere av CTA 405.

Copland CTA 405-A har seks stereo RCA-innganger inkludert platespillerinngang og tape-utgang. Røroppsettet består av fire KT120, to 12BH7, to 6922 og tre E83CC. Frekvensrespons oppgis til 10 – 100.000 Hz med over 95dB signal-/støyforhold, som er ganske fantastisk for en rørforsterker å være. Vekten er 25 kilo.

audiocompaniet.no
copland.dk

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Små magiske høyttalere De over 50 år gamle høyttalerne har aldri vært bedre enn nå, og gjør noe få andre høyttalere klarer.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Følg Lyd & Bilde