Rørforsterker fra Copland

Danske Copland er på banen med rørforsterkeren CTA 405-A, en forbedret utgave av CTA 405.
forfatter

Effekten på den nye rørforsterkeren er den samme som basisutgaven, altså 50 watt pr. kanal. Men lyden skal likevel være kraftigere, spesielt tilkoblet høyttalere med lavere følsomhet og vrien impedans, fordi de nye KT120-rørene har bedre strømkapasitet, og transformatoren har også vokst.

For å håndtere KT120-rørenes økte varmeutslipp har forsterkeren fått… en vifte! La meg repetere: en rørforsterker med vifte! Som å sette borrelås på pensko.

Men før du får kaffen i halsen, lover Copland at viften er lydløs da den går i meget lav hastighet. Den er montert med sjokkabsorbenter på en plate av frest aluminium for å hindre uønskede vibrasjoner å forplante seg inn i chassiset.

CTA 405-A er 20 prosent dyrere enn CTA 405, som koster rundt 30.000 kroner. Et oppgraderingssett er tilgjengelig for eiere av CTA 405.

Copland CTA 405-A har seks stereo RCA-innganger inkludert platespillerinngang og tape-utgang. Røroppsettet består av fire KT120, to 12BH7, to 6922 og tre E83CC. Frekvensrespons oppgis til 10 – 100.000 Hz med over 95dB signal-/støyforhold, som er ganske fantastisk for en rørforsterker å være. Vekten er 25 kilo.

audiocompaniet.no
copland.dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.