Search
Generic filters

Rør og digitalt fra McIntosh

Den ene er en heldigital forforsterker, den andre en platespillerforsterker med rør. Vi har prisene.

Ikke én, men to McIntosh-forsterkere er på vei over dammen. Den ene er en temmelig søkklastet digitalkonverter med forforsterker integrert. D1100 legger seg et par hakk over D100 og D150 – les testen her, og har ni digitale innganger. USB-inngangen støtter forresten opp til 32-bit/384kHz signal og DSD64 til DSD256, samt DXD 352.8kHz og 384kHz-filer. De øvrige inngangene 24-bit/192kHz-filer.

Den digitale forforsterkeren har en åttekanals 32-its DAC, som bør gi oss noe å gå på når vi skal spille av de høyoppløste digitale lydfilene vi har liggende  å slenge.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Inngangene fordeler seg på tre optiske og tre koaksiale (2 RCA and 1 BNC), en balansert AES/EBU-inngang – og selvsagt USB. Som man kan se har den også flere analoge utganger, for tilkobling til effektforsterkere, men den kan også kobles til McIntosh rørforsterker C1100. Da overtar C1100 styringen, og bruker D1100 som DAC.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den har også den lille DIN-lignende inngangen for McIntosh MCT450, som er en SACD/CD spiller uten DAC. Den har vi også testet. Bruker man MCT-inngangen i kombinasjon med MCT450, kan kan spille av  SACD-er over DAC-en i D1100.

Prisen blir 79.000 kr, og D1100 er i salg første kvartal 2017.

Det er interessant nok også digitale utganger i MP1100. Som er en high-end platespillerforsterker (RIAA), med rør som forsterkning, og innganger for flere platespillere. Samtidig.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Selv om den er helanalog med mange muligheter for tilpasning av impedans, belastning og forsterkning for pickuper, har MP1100 tre digitale utganger. En  optisk, koaksial og en USB-utgang.

Som passer fint i en D1100 eller D150 med innebygget DAC.

De digitale utgangene sender ut et rent 24-bits signal på enten 96kHz eller 192kHz.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Fire små 12AX7A vakuumrør er koblet i par for å få en balansert krets som demper støy bedre, og analog og digtale kretsløp er separert med massiv skjerming. Slik at digitalsignaler ikke skal påvirke de svake signalene fra pickuper.

MP1100 har sju valgt av motstand og åtte valg av kapasitans, forsterkning fra 40dB til 64dB – og den takler selvsagt Moving Coil og Moving Magnet pickuper. Man kan legge inn fem profiler for pickuper som kan lagres på en av de fire inngangene.

Den har også kurver for RIAA, LP, NAB, AES og 78-plater, som man kan hente frem til den foretrukne inngangen.

Som D1100 er også MP1100, i salg første kvartal 2017. Prisen blir 89.000 kr.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.