Rimeligere Rega-spiller

Med Planar 2 håper Rega å nå et bredere publikum, fordi prisen er relativt lav og platespilleren leveres ferdigmontert.
forfatter

Engelske Rega er synonymt med rimelige kvalitetspillere, selv om de har utvidet utvalget med spillere som koster 10 ganger så mye som den nye Planar 2.

Startprisen for en Rega-spiller er 3500 kr, men vi mistenker at den nye modellen er en langt bedre platespiller.

For 5000 kr får man en ferdigmontert spiller med en Rega Carbon pickup, en 10 mm glasstallerken med så pass moment at den sørger for mer stabil rotasjon, og en ny RB220 tonearm med helstøpt armør for bedre demping.

Rega platespillere – et historisk tilbakeblikk.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Spilleren er basert på et lett og stivt akryl-chassis, som leveres i hvitt eller sort, og som gitt at underlaget er rett og stødig, skal være relativt ufølsom for resonanser.

Armen som leveres med spilleren, er finstemt med presisjonlagere som skal ha lavere friksjon enn den rimeligere P1-spillerens arm, og selv om denne mangler den dyrere Planar 3s avstivning av chassiset, håper vi at spilleren lyder minst like bra som den utgående Rega RP3.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.