Rimeligere platespiller fra Thorens

I TD 203 kan man skaffe seg en forseggjort platespiller, som konkurrerer med Rega og Pro-ject-spillere under 10.000 kr.

Skrevet av / 28.01.15 - 08:30
Rimeligere platespiller fra Thorens

Thorens er best kjent for sine skikkelige, men kostbare platespillere. Deres aller billigste spillere har ikke alltid klart å hamle opp med de billigste variantene fra Rega eller Pro-ject. Derfor er det betryggende at den nye TD 203 ikke skal slåss i budsjettklassen, men to hakk opp på rangstiden, hvor de gode spillerne starter på 5000-6000 kr.

Thorens TD 203 kommer nesten ferdimontert med arm, pickup og alt som skal til for å spille plater. Den koster 7000 kr med alt inkludert, som sagt et par hakk opp fra budsjettklassen, men så er TD 203 langt skikkeligere bygget.

Thorens_TD203_arm bak

Den leveres med en ferdigmontert TP82 arm, med bare ett sentralt opphengspunkt – så kalt unipivot – for minimalt med friksjon. Utstyr vi vanligvis forbinder med dyrere platespillere. Unipivot har en fordel til. Med motvekten hengende under opphengspunktet, justerer tyngdekraften nålearmens vinkel i rillene automatisk.

Den beltedrevne spilleren har elektronisk hastighetsskifte og leveres med en TAS 257 pickup (MM) som passer i de fleste forsterkeres platespillerinngang.

Thorens-spilleren – som leveres i sort, hvitt eller rødt, med støvlokk, er et interessant alternativ til de som er villige til å betale mer for en spiller som lyder bedre.

TD203_red

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top