TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Rimeligere Dynaudio-serie

Dynaudio er kanskje best kjent for sine high-end høyttalere, eller studiohøyttalere for de som befinner seg i musikkmiljøer, men de lager rimeligere høyttalere også. Den aldrende DM-serien for eksempel. Ikke noe særlig å se på, men meget vellydende.

Tross det blir de den stygge andungen ,sammenlignet med de mye finere Excite-modellene, som starter på 8500 kr paret.

Med en startpris på 5500 kr, blir Emit M10 med 14 cm bass og Dynaudios fine 28 mm diskant  (se bildet under) klart billigere, men arvtageren til DM-serien er langt finere laget. De kommer i matt sort eller hvit lakk, og ikke den billige vinylfinishen som DM-serien hadde.

DYN_Emit_M10Det finnes en større M20 med 17 cm bass til en tusenlapp mer, en gulvstående M30 og senterhøyttaleren M15C. Den gulvstående M30 med to 17 cm basselementer, er naturlig nok den dyreste til cirka 13.000 kr, mens den nye senterhøyttaleren koster omlag 5000 kr.

DYN_Emit_familyForeløpig finnes det ingen informasjon om trådløse versjoner med innebygget forsterker. Det er inntil videre forbeholdt Xeo-serien som starter på 15.000 kr paret.

Dynaudio- Lautsprecher Prototypen
Dynaudio- Lautsprecher Prototypen

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.