Digitalkonverter

I hvert fall så langt, skal vi tro produsenten selv.
Annonse
Annonse
forfatter

Den første versjonen av Arcams irDAC ble ganske så populær, og når denne skulle erstattes ville produsenten gå tilbake på tegnebrettet og gjøre den så bra som overhode mulig, innenfor budsjettet. Resultatet er at digitalkonverteren irDAC-II på flere måter låter bedre enn flaggskipet FMJ D33. Det er i hvert fall hva produktsjefen Andy Moore fortalte meg da jeg besøkte dem på nyåret (turen var betalt av den norske importøren). Og da var den ikke helt ferdig engang!

Seriøs Bluetooth
Det låter kanskje litt merkelig, men noe av det de har jobbet meget hardt med er Bluetooth-overføringen. Ja, for den nye DAC-en har nemlig innebygd Bluetooth som tar signalet trådløst fra mobilen og forvandler det til nesten hi-fi-lyd. Og selv om også Arcam vet at Bluetooth ikke gir CD-kvalitet, så er tanken at det bor mye kvaliteter i komprimert ”MP3-lyd” også, som man gjør smart i å trylle det meste ut av.

Les også: Nei, Bluetooth gir ikke CD-kvalitet

Ved å sørge for et mest mulig støyfritt arbeidsområde inne i DAC-en og dessuten redusere jitter til forsvinnende lave nivåer, så kan man oppnå imponerende gode resultater med Bluetooth. Uten susingen av et støygulv som kjennetegner mange andre produkter, og med et ganske så bra stereoperspektiv. Jeg fikk den demonstrert under besøket hos hovedkvarteret i Cambridge, og jeg må si lyden imponerte meg.

Det låt naturligvis enda bedre med ukomprimerte digitalsignaler. I hjertet sitter en ESS Sabre ES9016K2M, og men viktigst er at Arcam har jobbet med å gi den et så støyfritt digitalsignal inn som mulig, ved å sørge for at strømforsyningen påvirker signalet så lite som mulig, redusere jitter og dessuten håndtere analogsignalet skånsomt videre etter konverteringen. DAC-en støtter høyoppløste musikkformater, derav også DSD i høyeste oppløsning (DSD128).

Annonse

Dessuten har irDAC-II fått en påkostet hodetelefonforsterker, tatt direkte fra flaggskipforsterkeren FMJ A49, og som kan drive selv tungdrevne hodetelefoner.

Les også: Test av 10 fantastiske hodetefoner

Som sin forgjenger har irDAC-II fem innganger: to optiske, to koaksiale og en USB (opp til 24-bit / 384 kHz). I tillegg til en vanlig linjeutgang sitter også en utgang med variabelt lydnivå, slik at du kan styre lydnivået med den medfølgende fjernkontrollen og dermed drive en effektforsterker eller aktive høyttalere direkte, uten behov for forforsterker.

Arcam irDAC-II koster rundt 6.000 kroner.

arcam.co.uk

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.