Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

Rega Naia platespiller

Naia er den mest ekstreme hittil.

Skrevet av / 28.09.23 - 12:00
Rega Naia platespiller

For fem år siden besøkte vi Roy Gandy og Rega. Der så vi tegninger på platespillere som kanskje aldri blir noe av, men hjemme hos Roy Gandy stod det en platespiller vi ikke hadde sett før. Det var en prototype Gandy kalte Naiad. Navnet kommer fra gresk mytologi og beskriver ferskvannsnymfer, som styrer over vann og strømmer.

Akkurat hva det har med platespillere å gjøre, er fremdeles uklart.

Uansett, Naiad-prosjektet ble til slutt en platespiller med en prislapp. Drøye 300.000 kroner koster den, og Rega har bestemt seg for å produsere 50 stykker. Den er forresten snart utsolgt, så det gjelder å kjenne sin besøkelsestid.

Les også Verdt hver krone Her kan du gjøre et platespillerkupp hvis du er rask.

Men Naiad-prosjektet er ikke dødt når spilleren er utsolgt. Rega har brukt alt de har lært under utviklingen av Naiad i en spiller som kalles Naia.

Foto: Rega

Den ekstremt kompakte karbonfiber-plinten til Naiad, er byttet ut med en lettvekts plint i grafén og karbonfiber, med en lett skumkjerne i Tancast 8, og spilleren ligner mer på en Planar 10, enn Naiad.

Akkurat som på en Planar 10, er spilleren forsterket med to rammer i aluminium og keramikk,  og en hvit tallerken i en keramisk legering hviler på en innertallerken av aluminium, som drives av tre remmer i en ny gummilegering.

naia_GALLERY_4_(1) naia_GALLERY_6_(1) Naia_mod2_adjusted Naia_hero1.jpg_(1)_
<
>

Innertallerenen roterer på et lager i ZTA (zirconium toughened alumina), som er ekstremt hardt og slitesterkt, og laget i en tredagers prosess som involverer en ovn på 1600 grader. Som herder materialet til en ekstrem hardhet.

Les også Analog innertier Regas flaggskip lyder guddommelig og er verdt hver krone, selv om det kanskje ikke ser ut som man får særlig mye for pengene.

Tonearmen er også ny, og selv om den ligner armen på en Planar 10, er den nye RB Titanium som navnet avslører, laget i titan. Som er lettere enn stål og stivere enn aluminium. Armøret er laget i ett stykke, og både det vertikale og horisontale opphenget er laget i titan.

Foto: Rega

Spilleren leveres med en Naia strømforsyning, som styrer en 24 Volts motor med en DSp for jevnest mulig rotasjon. Naia kan leveres med en Rega Aphelion 2 MC-pickup ferdig montert.

Prisen starter på 9999 pund i følge Rega, og Naia blir tilgjengelig i løpet av oktober.

Rega Naia vist med Regas nye Aya høyttalere, med kabinetter i glassfiberforsterket sement. Foto: Rega

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

En helt vill forsterker

Musical Fidelity utvider Nu-Vista-serien

Roon får ny eier

Nå med forsterker innebygget

Kia EV9: Premium lydanlegg fra Meridian

En forforsterker for de få

JBLs trådløse platespiller er i salg

Lysende lyd

Kraftfull integrert med nettverk

Den kraftigste bærbare i verden?

Lager en siste spesialutgave

Kjære, Ortofon krympet pickupen

0
Scroll to Top