Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Rega erstatter klassikeren

Skrevet av / 10.08.11 - 08:00
Rega erstatter klassikeren

Rega P3 er kanskje verdens mest kjente platespiller, nå er erstatteren på plass. Til forveksling klin lik klassikeren P3.

RP3 heter den, og bygger videre på oppskriften som gjorde P3 til en suksess. Den nye spilleren har fått en helt ny 24-pols motor som driver en massiv glasstallerken. Motoren er justert for hånd før spilleren pakkes på fabrikken, for å sikre at den er vibrasjonsløs.

Spilleren er bygget på et chassis av ultrahard, men lett, presset fiberplate, med en avstivning som går diagonalt fra det nye lageret under tallerkenen, og til den nye tonearmen. Alt for å fjerne uønskede resonanser.

Tonearmen heter nå RB303 og har fått en nytt armrør, som er enda stivere rundt opphenget, som skal ha enda lavere friksjon enn tidligere.

RP3 leveres i hvitt, koksgrått eller titangrått, og med en sort filtmatte. Den kan leveres med en Rega Elys 2 pickup montert mot et tillegg i prisen.

Les testen av åtte platespillere her, og testen av Rega P3-24 Colors her.

Mono AS

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top