Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rega Elicit MK5 endelig med DAC

De viktigste forbedringene ser du ikke.

Skrevet av / 27.04.22 - 13:42
Rega Elicit MK5 endelig med DAC
elicit mk5 gallery front topoff 1
elicit mk5 innvendig

Kanskje på tide, vil noen si, og vi er tilbøyelig til å være enig. For Rega Elicit MK5 er faktisk den aller første forsterkeren fra engelskmennene, som har innebygget digitalomvandler, DAC. Det åpner for større fleksibilitet, at man endelig kan koble også digitale lydkilder til en forsterker.

DAC-kretsene er ikke kjøpt fra en tredjepart, men utviklet hos Rega i Essex, som også har endret det analoge kretsløpet. Som er basert på den dyrere Rega Aethos, med med høyere komponentkvalitet.

Blant annet bygget opp med en tilsvarende diskret FET-basert forforsterker, med bedre Sanken utgangstransistorer, polypropylen kondensatorer og releer.

Rega Elicit MK5
Rega Elicit MK5

Et potmeter fra Alps brukes som volumkontroll, og de koaksiale og optiske digitale inngangene, er galvanisk skjermet og bruker en S/PDIF-inngangskrets fra Wolfson.

Det er også fire linjeinnganger her, og en tape/opptakssløyfe her, samt en pre-utgang, og inngang for platespiller med MM-pickup.

Elicit Mk5 gallery s rearpanel detial 1
Elicit Mk5 gallery s rearpanel detial 1

Forsterkeren er oppgitt til 105 w per kanal, men hele 162 w i 4 ohm, og har også fått en hodetelefonutgang på den redesignede fronten.

Elicit MK5 erstatter Elicit-R som vi har testet, og ventes å koste drøyt 20.000 kr pluss mva, og legger seg litt under Hegel H190 i pris.

Utdrag fra testen av Elicit-R: «Forsterkeren har et usedvanlig tempo, samtidig som den har et godt grep om detaljene i lydbildet. Aldri et kjedelig øyeblikk! Pluss for platespillerinngang.»

Elicit Mk5 gallery mainview 1 elicit mk5 gallery 02 1 ELICIT Mk5 we main fullwidth 2 1
<
>
ELICIT Mk5
Les også Rega Elicit-R Rega har gått tilbake til tegnebordet og rettet opp det vi ikke likte med forsterkeren Elicit. Den nye utgaven er nesten ikke til å kjenne igjen!
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top