TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Rega Elicit MK5 endelig med DAC

De viktigste forbedringene ser du ikke.

forfatter
Publisert 27.04.22 - 13:42
elicit mk5 gallery front topoff 1
elicit mk5 innvendig

Kanskje på tide, vil noen si, og vi er tilbøyelig til å være enig. For Rega Elicit MK5 er faktisk den aller første forsterkeren fra engelskmennene, som har innebygget digitalomvandler, DAC. Det åpner for større fleksibilitet, at man endelig kan koble også digitale lydkilder til en forsterker.

DAC-kretsene er ikke kjøpt fra en tredjepart, men utviklet hos Rega i Essex, som også har endret det analoge kretsløpet. Som er basert på den dyrere Rega Aethos, med med høyere komponentkvalitet.

Blant annet bygget opp med en tilsvarende diskret FET-basert forforsterker, med bedre Sanken utgangstransistorer, polypropylen kondensatorer og releer.

Rega Elicit MK5
Rega Elicit MK5

Et potmeter fra Alps brukes som volumkontroll, og de koaksiale og optiske digitale inngangene, er galvanisk skjermet og bruker en S/PDIF-inngangskrets fra Wolfson.

Det er også fire linjeinnganger her, og en tape/opptakssløyfe her, samt en pre-utgang, og inngang for platespiller med MM-pickup.

Elicit Mk5 gallery s rearpanel detial 1
Elicit Mk5 gallery s rearpanel detial 1

Forsterkeren er oppgitt til 105 w per kanal, men hele 162 w i 4 ohm, og har også fått en hodetelefonutgang på den redesignede fronten.

Elicit MK5 erstatter Elicit-R som vi har testet, og ventes å koste drøyt 20.000 kr pluss mva, og legger seg litt under Hegel H190 i pris.

Utdrag fra testen av Elicit-R: «Forsterkeren har et usedvanlig tempo, samtidig som den har et godt grep om detaljene i lydbildet. Aldri et kjedelig øyeblikk! Pluss for platespillerinngang.»

Elicit Mk5 gallery mainview 1 elicit mk5 gallery 02 1 ELICIT Mk5 we main fullwidth 2 1
<
>
ELICIT Mk5
Les også Rega Elicit-R Rega har gått tilbake til tegnebordet og rettet opp det vi ikke likte med forsterkeren Elicit. Den nye utgaven er nesten ikke til å kjenne igjen!
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
Retroforsterker for samlere NAD C 3050 LE er en nesten perfekt replika av forsterkeren som definerte NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Bilde