TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Rega Elicit MK5 endelig med DAC

De viktigste forbedringene ser du ikke.

forfatter
Publisert 27.04.22 - 13:42
elicit mk5 gallery front topoff 1
elicit mk5 innvendig

Kanskje på tide, vil noen si, og vi er tilbøyelig til å være enig. For Rega Elicit MK5 er faktisk den aller første forsterkeren fra engelskmennene, som har innebygget digitalomvandler, DAC. Det åpner for større fleksibilitet, at man endelig kan koble også digitale lydkilder til en forsterker.

DAC-kretsene er ikke kjøpt fra en tredjepart, men utviklet hos Rega i Essex, som også har endret det analoge kretsløpet. Som er basert på den dyrere Rega Aethos, med med høyere komponentkvalitet.

Blant annet bygget opp med en tilsvarende diskret FET-basert forforsterker, med bedre Sanken utgangstransistorer, polypropylen kondensatorer og releer.

Rega Elicit MK5
Rega Elicit MK5

Et potmeter fra Alps brukes som volumkontroll, og de koaksiale og optiske digitale inngangene, er galvanisk skjermet og bruker en S/PDIF-inngangskrets fra Wolfson.

Det er også fire linjeinnganger her, og en tape/opptakssløyfe her, samt en pre-utgang, og inngang for platespiller med MM-pickup.

Elicit Mk5 gallery s rearpanel detial 1
Elicit Mk5 gallery s rearpanel detial 1

Forsterkeren er oppgitt til 105 w per kanal, men hele 162 w i 4 ohm, og har også fått en hodetelefonutgang på den redesignede fronten.

Elicit MK5 erstatter Elicit-R som vi har testet, og ventes å koste drøyt 20.000 kr pluss mva, og legger seg litt under Hegel H190 i pris.

Utdrag fra testen av Elicit-R: «Forsterkeren har et usedvanlig tempo, samtidig som den har et godt grep om detaljene i lydbildet. Aldri et kjedelig øyeblikk! Pluss for platespillerinngang.»

Elicit Mk5 gallery mainview 1 elicit mk5 gallery 02 1 ELICIT Mk5 we main fullwidth 2 1
<
>
ELICIT Mk5
Les også Rega Elicit-R Rega har gått tilbake til tegnebordet og rettet opp det vi ikke likte med forsterkeren Elicit. Den nye utgaven er nesten ikke til å kjenne igjen!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Sony CDP-101 - klassikeren vi ikke glemmer Den første CD-spilleren så dagens lys i 1982, historien kjenner de fleste, men den første spilleren har mange glemt.
Følg Lyd & Bilde