s.030

Den tiden hvor man nappet opp en antenne og skrudde seg til en stasjon med lite skurr for å høre på radio, er forbi. Nå er radio best på Internett, og Tivoli Audio har radioen som helgarderer deg radiodekning.

Akkurat når det skjedde skal være usagt, men det er år og dag siden de første radiomottakerne ble markedsført som digitale. En sannhet med modifikasjoner skulle det vise seg, for det tok i hvert fall to tiår før kringkasterne begynte med digitalradio for alvor. Men på tross av det, radio distribueres fremdeles analogt over FM-båndet, og først de siste årene har det blitt mulig å høre digitalradio. DAB som det kort og greit kalles, er godt utbygget i Norge og enkelte andre land.

Noe det siste tiårets industrisuksess Tivoli Audio har visst å utnytte. De små bordradioene med trekabinetter (ekte tre, må vite) i klassisk design hadde lenge bare FM- og AM-radio, men nå finnes de i sprutsikre innpakninger, med DAB-mottak – satellittradiomottak i USA – og selvsagt med iPod-docking. Men dette er den italienskklingende produsentens første internettradio.

Tivoli Audio Networks+ som denne versjonen kalles, forener FM-radio med DAB-mottaker og trådløst nettradiomottak.I klartekst betyr det at radioen kan plukke eteren for både FM- og DAB-radiostasjoner, og samtidig hente radio fra hele kloden via nettoppkoblingen din hjemme, på kontoret eller på hytta.

Networks-radioen har innebygget stereomottaker, slik at man kan koble til en ekstrahøyttaler i samme treutførelse og vertikale design til radioen og få skikkelig stereolyd. Det er ikke det eneste man kan koble til.

Foruten den obligatoriske hodetelefonutgangen, kan radioen også kobles til en av Tivoli Audios separate subwoofere. Og den kan selvsagt kobles til en ekstern kilde, som samme produsents CD-spiller i trekabinett, eller en MP3-spiller som en iPod, via en USB-kontakt på baksiden.

Annonse

Les mer i Lyd & Bilde august 2008

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.