Search
Generic filters

Radiorevolusjon

Den tiden hvor man nappet opp en antenne og skrudde seg til en stasjon med lite skurr for å høre på radio, er forbi. Nå er radio best på Internett, og Tivoli Audio har radioen som helgarderer deg radiodekning.

Akkurat når det skjedde skal være usagt, men det er år og dag siden de første radiomottakerne ble markedsført som digitale. En sannhet med modifikasjoner skulle det vise seg, for det tok i hvert fall to tiår før kringkasterne begynte med digitalradio for alvor. Men på tross av det, radio distribueres fremdeles analogt over FM-båndet, og først de siste årene har det blitt mulig å høre digitalradio. DAB som det kort og greit kalles, er godt utbygget i Norge og enkelte andre land.

Noe det siste tiårets industrisuksess Tivoli Audio har visst å utnytte. De små bordradioene med trekabinetter (ekte tre, må vite) i klassisk design hadde lenge bare FM- og AM-radio, men nå finnes de i sprutsikre innpakninger, med DAB-mottak – satellittradiomottak i USA – og selvsagt med iPod-docking. Men dette er den italienskklingende produsentens første internettradio.

Tivoli Audio Networks+ som denne versjonen kalles, forener FM-radio med DAB-mottaker og trådløst nettradiomottak.I klartekst betyr det at radioen kan plukke eteren for både FM- og DAB-radiostasjoner, og samtidig hente radio fra hele kloden via nettoppkoblingen din hjemme, på kontoret eller på hytta.

Networks-radioen har innebygget stereomottaker, slik at man kan koble til en ekstrahøyttaler i samme treutførelse og vertikale design til radioen og få skikkelig stereolyd. Det er ikke det eneste man kan koble til.

Foruten den obligatoriske hodetelefonutgangen, kan radioen også kobles til en av Tivoli Audios separate subwoofere. Og den kan selvsagt kobles til en ekstern kilde, som samme produsents CD-spiller i trekabinett, eller en MP3-spiller som en iPod, via en USB-kontakt på baksiden.

Les mer i Lyd & Bilde august 2008

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.