Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Radiorevolusjon

Den tiden hvor man nappet opp en antenne og skrudde seg til en stasjon med lite skurr for å høre på radio, er forbi. Nå er radio best på Internett, og Tivoli Audio har radioen som helgarderer deg radiodekning.

Skrevet av / 19.08.08 - 10:00
Radiorevolusjon

Akkurat når det skjedde skal være usagt, men det er år og dag siden de første radiomottakerne ble markedsført som digitale. En sannhet med modifikasjoner skulle det vise seg, for det tok i hvert fall to tiår før kringkasterne begynte med digitalradio for alvor. Men på tross av det, radio distribueres fremdeles analogt over FM-båndet, og først de siste årene har det blitt mulig å høre digitalradio. DAB som det kort og greit kalles, er godt utbygget i Norge og enkelte andre land.

Noe det siste tiårets industrisuksess Tivoli Audio har visst å utnytte. De små bordradioene med trekabinetter (ekte tre, må vite) i klassisk design hadde lenge bare FM- og AM-radio, men nå finnes de i sprutsikre innpakninger, med DAB-mottak – satellittradiomottak i USA – og selvsagt med iPod-docking. Men dette er den italienskklingende produsentens første internettradio.

Tivoli Audio Networks+ som denne versjonen kalles, forener FM-radio med DAB-mottaker og trådløst nettradiomottak.I klartekst betyr det at radioen kan plukke eteren for både FM- og DAB-radiostasjoner, og samtidig hente radio fra hele kloden via nettoppkoblingen din hjemme, på kontoret eller på hytta.

Networks-radioen har innebygget stereomottaker, slik at man kan koble til en ekstrahøyttaler i samme treutførelse og vertikale design til radioen og få skikkelig stereolyd. Det er ikke det eneste man kan koble til.

Foruten den obligatoriske hodetelefonutgangen, kan radioen også kobles til en av Tivoli Audios separate subwoofere. Og den kan selvsagt kobles til en ekstern kilde, som samme produsents CD-spiller i trekabinett, eller en MP3-spiller som en iPod, via en USB-kontakt på baksiden.

Les mer i Lyd & Bilde august 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

Tidal setter ned prisene

Trådløs platespiller

HIGH END-messen i München nærmer seg

0
Scroll to Top