s.030

Den tiden hvor man nappet opp en antenne og skrudde seg til en stasjon med lite skurr for å høre på radio, er forbi. Nå er radio best på Internett, og Tivoli Audio har radioen som helgarderer deg radiodekning.

Akkurat når det skjedde skal være usagt, men det er år og dag siden de første radiomottakerne ble markedsført som digitale. En sannhet med modifikasjoner skulle det vise seg, for det tok i hvert fall to tiår før kringkasterne begynte med digitalradio for alvor. Men på tross av det, radio distribueres fremdeles analogt over FM-båndet, og først de siste årene har det blitt mulig å høre digitalradio. DAB som det kort og greit kalles, er godt utbygget i Norge og enkelte andre land.

Noe det siste tiårets industrisuksess Tivoli Audio har visst å utnytte. De små bordradioene med trekabinetter (ekte tre, må vite) i klassisk design hadde lenge bare FM- og AM-radio, men nå finnes de i sprutsikre innpakninger, med DAB-mottak – satellittradiomottak i USA – og selvsagt med iPod-docking. Men dette er den italienskklingende produsentens første internettradio.

Tivoli Audio Networks+ som denne versjonen kalles, forener FM-radio med DAB-mottaker og trådløst nettradiomottak.I klartekst betyr det at radioen kan plukke eteren for både FM- og DAB-radiostasjoner, og samtidig hente radio fra hele kloden via nettoppkoblingen din hjemme, på kontoret eller på hytta.

Networks-radioen har innebygget stereomottaker, slik at man kan koble til en ekstrahøyttaler i samme treutførelse og vertikale design til radioen og få skikkelig stereolyd. Det er ikke det eneste man kan koble til.

Foruten den obligatoriske hodetelefonutgangen, kan radioen også kobles til en av Tivoli Audios separate subwoofere. Og den kan selvsagt kobles til en ekstern kilde, som samme produsents CD-spiller i trekabinett, eller en MP3-spiller som en iPod, via en USB-kontakt på baksiden.

Les mer i Lyd & Bilde august 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.