Search
Generic filters

Rå DAC fra Soulution

Sveitsiske Soulution driver å klargjør sin nye 560 digitalkonverter, som stiller til start i high-end klassen.

Regn ikke med at Soulution 560 DAC-en blir særlig billig. Selv om den ikke tilhører deres dyrere 700-serie, blir 560 et produkt for high-end aficionados.

DAC-en er basert på erfaringene  fra CD-spilleren 745, av mange ansett som en av verdens beste CD-spillere, og Soulution har ikke akkurat spart på konfekten i 560, tross at den nok blir relativt rimelig. For et Soulution-produkt.

Den er bygget opp med to separte kretsløp og strømforsyninger. En for hver kanal, og bruker en digital volumkontroll, i stedet for en mekanisk. Når man kobler til en digital lydkilde – USB, optisk, koaksial eller balansert 110 ogm (AES/EBU), buffres signalet før digitalfilteret sender det videre til en rekke Burr Brown DAC-er, som løfter signalet til 24-bits/384 kHz PCM-konvertering. Blant annet ved hjelp av en kløktig algoritme fra et selskap som heter Anagram Technologies.

soulution5602 back

Soulution mener at PCM konvertering er bedre og konverterer til og med DSD signalet til PCM før det blir endelig konverterert i DAC-en.

De bruker også noe de kaller Zero-Phase-Technology, som fjerner muligheten for tids- og fasefeil i det ferdig konverterte, analoge utgangssignalet. Med et tredjeordens Bessel-filter, klarer de å holde fasefeil nede i smått imponerende 1 grader fra 20 Hz – 100 kHz, og sånn unngår de at tids-og fasefeil reduserer gjennomsiktigheten og oppløsningen i lyden.

560 vli bli vist og demonstrert på High-End 2014 i Munchen 15-17. mai, og der er vi og rapporterer, så da kan vi fortelle hvor bra den faktisk låter.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>
close-link