Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Rå DAC fra Soulution

Sveitsiske Soulution driver å klargjør sin nye 560 digitalkonverter, som stiller til start i high-end klassen.

Skrevet av / 28.04.14 - 15:27
Rå DAC fra Soulution

Regn ikke med at Soulution 560 DAC-en blir særlig billig. Selv om den ikke tilhører deres dyrere 700-serie, blir 560 et produkt for high-end aficionados.

DAC-en er basert på erfaringene  fra CD-spilleren 745, av mange ansett som en av verdens beste CD-spillere, og Soulution har ikke akkurat spart på konfekten i 560, tross at den nok blir relativt rimelig. For et Soulution-produkt.

Den er bygget opp med to separte kretsløp og strømforsyninger. En for hver kanal, og bruker en digital volumkontroll, i stedet for en mekanisk. Når man kobler til en digital lydkilde – USB, optisk, koaksial eller balansert 110 ogm (AES/EBU), buffres signalet før digitalfilteret sender det videre til en rekke Burr Brown DAC-er, som løfter signalet til 24-bits/384 kHz PCM-konvertering. Blant annet ved hjelp av en kløktig algoritme fra et selskap som heter Anagram Technologies.

soulution5602 back

Soulution mener at PCM konvertering er bedre og konverterer til og med DSD signalet til PCM før det blir endelig konverterert i DAC-en.

De bruker også noe de kaller Zero-Phase-Technology, som fjerner muligheten for tids- og fasefeil i det ferdig konverterte, analoge utgangssignalet. Med et tredjeordens Bessel-filter, klarer de å holde fasefeil nede i smått imponerende 1 grader fra 20 Hz – 100 kHz, og sånn unngår de at tids-og fasefeil reduserer gjennomsiktigheten og oppløsningen i lyden.

560 vli bli vist og demonstrert på High-End 2014 i Munchen 15-17. mai, og der er vi og rapporterer, så da kan vi fortelle hvor bra den faktisk låter.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top