Digitalkonverter

Sveitsiske Soulution driver å klargjør sin nye 560 digitalkonverter, som stiller til start i high-end klassen.
Annonse
Annonse
forfatter

Regn ikke med at Soulution 560 DAC-en blir særlig billig. Selv om den ikke tilhører deres dyrere 700-serie, blir 560 et produkt for high-end aficionados.

DAC-en er basert på erfaringene  fra CD-spilleren 745, av mange ansett som en av verdens beste CD-spillere, og Soulution har ikke akkurat spart på konfekten i 560, tross at den nok blir relativt rimelig. For et Soulution-produkt.

Den er bygget opp med to separte kretsløp og strømforsyninger. En for hver kanal, og bruker en digital volumkontroll, i stedet for en mekanisk. Når man kobler til en digital lydkilde – USB, optisk, koaksial eller balansert 110 ogm (AES/EBU), buffres signalet før digitalfilteret sender det videre til en rekke Burr Brown DAC-er, som løfter signalet til 24-bits/384 kHz PCM-konvertering. Blant annet ved hjelp av en kløktig algoritme fra et selskap som heter Anagram Technologies.

soulution5602 back

Soulution mener at PCM konvertering er bedre og konverterer til og med DSD signalet til PCM før det blir endelig konverterert i DAC-en.

Annonse

De bruker også noe de kaller Zero-Phase-Technology, som fjerner muligheten for tids- og fasefeil i det ferdig konverterte, analoge utgangssignalet. Med et tredjeordens Bessel-filter, klarer de å holde fasefeil nede i smått imponerende 1 grader fra 20 Hz – 100 kHz, og sånn unngår de at tids-og fasefeil reduserer gjennomsiktigheten og oppløsningen i lyden.

560 vli bli vist og demonstrert på High-End 2014 i Munchen 15-17. mai, og der er vi og rapporterer, så da kan vi fortelle hvor bra den faktisk låter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!