Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Pro-Ject WMI-Rack

Heng anlegget på veggen.

Skrevet av / 03.05.23 - 15:38
Pro-Ject WMI-Rack

De er ikke kjent for møbler, men en gang i tiden laget faktisk Pro-Ject et møbel til anlegget. Den gang var det grunnleggeren Heinz Lichtenegger og kompisen Heinrich Prohaska, som tegnet et rack basert på forskning fra Wiens tekniske universitet.

Tanken var at et stivt og lett møbel som hang på veggen, ikke trakk til seg så mange resonanser som et møbel som stod på gulvet. Det var spesielt viktig for platespilleren, som fungerer som en mikrofon for resonanser.

Små vibrasjoner som at man åpner en dør, går over gulvet eller at trikken kjører forbi, kan sende lavfrekvent støy langs gulvet og opp i møblet hvor platespilleren står. Det påvirker naturligvis lyden.

Derfor har Heinz Lichtenegger og Pro-Ject gjenopplivet ideen fra 90-tallet, og lansert WMI Rack 5:4.

WMI Rack 5:4 i hvitt. Foto Pro-Ject

Det vegghengte racket har fire hyller som hviler på høydejusterbare spikes, og siden det henger på veggen, forplanter resonanser seg ikke så lett.

WMI Rack 5:4 er laget i en lett og stiv stålrammme med trefiberhyller, og leveres i sort eller hvitt. Med fire hyller får de fleste plass til det aller viktiste man trenger i et anlegg. En platespiller kan kombineres med en forsterker, en nettverkspiller og fremdeles er det plass til en CD-spiller skulle man ønske det.

Prisen er oppgitt til 599 Euro, og WMI Rack 5:4 er tilgjengelig i løpet av mai.

Foto Pro-Ject

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

High-end du neppe har sett før

Gjett hva dette er

Oppgraderer retrohøyttalerne

Kraftfull strømmeforsterker

Hyllest til legendarisk album

Gammel klassiker gjenoppstår

Scroll to Top