TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 demper knitringen

Boksen som fjerner støyen.

forfatter
Publisert 12.09.22 - 12:38

Ideen er ikke ny. Mange har forsøkt seg med remedier og bokser som lover å fjerne peiskosen fra slitne vinylplater. De færreste har fått det til. Men Pro-Ject mener at den nye Vinyl NRS Box S3, skal fjerne støyen selv en platevasker ikke får bort.

En platevasker klarer fint å fjerne vekk støv og skitt fra rillene, men den reparerer ikke hakk i plata, eller slitasjen som unngåelig gir støyene plater.

Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 plasseres mellom platespilleren og forsterkeren, og bruker en avansert digital lydprosessering for å ta bort støyen. Signalet fra platespilleren digitaliseres i boksen, med 24-bits kvantisering og 96 kHz sampling, og så bruker prosessoren dobbel 54-bits akkumulering for å dempe støyen.

Vinyl NRS Box S3 silver cutout
Vinyl NRS Box S3

Som man kan se av bildet, kan man stille inn hvor mye av støydempingen man trenger. Pro-Ject kaller den De-Crackling, og den kan dempe knitringen med inntil 8 desibel. Trykker man inne VNRS-knappen, aktiverer man Vinyl Noise Reduction System, som demper støy fra slitne vinylplater.

Pro-Ject-boksen kan være tilkoblet hele tiden, og støydempingen kan kobles ut med bypass-knappen når man ikke trenger den.

Prisen er oppgitt til 329 Euro, og den skal være i butikkene i løpet av september.

Vinyl NRS Box S3 backside
Vinyl NRS Box S3 tilkoblinger

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde