Pro-Ject Phono Box RS2

La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Annonse
Annonse
forfatter

Egentlig er det pussig at det er så få forsterkere der ute med innebygget platespillerinngang. Spesielt når man vet at salget av platespillere holder seg stabilt høyt.

Dermed er det mange som trenger en ekstra forsterker, et phono-trinn mellom platespilleren og forsterkeren, som er tilpasset signalet fra pickupen.

Disse phono- eller RIAA-trinnene, som de også kalles, finnes i alle prisklasser og de enkleste koster bare noen hundrelapper.

Pro-Ject Phono Box RS2 koster en del mer, men så er den langt mer avansert enn de billigste. Her kan man koble til en platespiller med enten MC- eller MC-pickup, og brukeren kan også tilpasse forsterkningen i fire trinn, og tilpasse impedansen til MC-pickuper.

Bruker man en MM-pickup, kan kapasitansen tilpasses i åtte trinn, og den har til og med eq-tilpasning til både RIAA- og Decca-kurver.

Balansen mellom høyre og venstre kanal kan fininstilles, og som man ser av baksiden, har den både balanserte inn- og utganger.

Innvendig er den bygget opp med som en balansert forsterker med diskrete komponenter, ingen op-amper er benyttet, noe som øker kostnaden, men kan gi mye bedre lyd.

Pro-Ject Phono Box RS2 er priset til 1500 Euro, og vil bli tilgjengelig i sort eller sølvgrått.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter