Nyhet

Pro-Ject Phono Box RS2

La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.

Skrevet av / 02.12.20 - 10:01
Pro-Ject Phono Box RS2

Egentlig er det pussig at det er så få forsterkere der ute med innebygget platespillerinngang. Spesielt når man vet at salget av platespillere holder seg stabilt høyt.

Dermed er det mange som trenger en ekstra forsterker, et phono-trinn mellom platespilleren og forsterkeren, som er tilpasset signalet fra pickupen.

Disse phono- eller RIAA-trinnene, som de også kalles, finnes i alle prisklasser og de enkleste koster bare noen hundrelapper.

Pro-Ject Phono Box RS2 koster en del mer, men så er den langt mer avansert enn de billigste. Her kan man koble til en platespiller med enten MC- eller MC-pickup, og brukeren kan også tilpasse forsterkningen i fire trinn, og tilpasse impedansen til MC-pickuper.

Bruker man en MM-pickup, kan kapasitansen tilpasses i åtte trinn, og den har til og med eq-tilpasning til både RIAA- og Decca-kurver.

Balansen mellom høyre og venstre kanal kan fininstilles, og som man ser av baksiden, har den både balanserte inn- og utganger.

Innvendig er den bygget opp med som en balansert forsterker med diskrete komponenter, ingen op-amper er benyttet, noe som øker kostnaden, men kan gi mye bedre lyd.

Pro-Ject Phono Box RS2 er priset til 1500 Euro, og vil bli tilgjengelig i sort eller sølvgrått.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top