Nyhet

Pro-Ject Automat A2 platespiller

Helautomatisk spiller lover bedre lyd

Skrevet av / 31.07.23 - 10:48
Pro-Ject Automat A2 platespiller

Den lille Pro-Ject Automat A1 er platespilleren for de som er mest opptatt av at det er enkelt å spille plater. Lyden er helt ok, men ikke mer. Men med Automat A2 lover Pro-Ject bedre lyd, uten at bekvemmeligheten med automatikk er forlatt.

Spilleren startes med en bryter og så går resten av seg selv. Når platesiden er ferdigspilt løftes armen, som går tilbake til armhvileren, og spilleren stopper. Veldig bekvemt.

Foto: Pro-Ject

Med Automat A2 har Pro-Ject lagt mer vekt på lydkvaliteten enn på den billigere Automat A1. Spilleren har et mer solid chassis i MDF og er bedre dempet. En forbedret 8,3-tommers arm med armrør i aluminium, huser en Ortofon 2M Red MM-pickup, og både tallerkenen og føttene under spilleren, er dempet for å holde resonanser borte.

Foto: Pro-Ject

Den kan spille alle slags plater, og har en bryter for 33, 45 og 78 hastigheter. Det følger med et støvlokk og Pro-Jects egen Connect it E signalkabel.

Foto: Pro-Ject

Pro-Ject bruker vanligvis en klassisk motvekt på armen for å justere stifttrykket. Men her bruker de en fjær av samme typen som man finner i mekaniske klokker, som kan justere stifttrykket med. Pro-Ject mener det reduserer resonanser i armen.

Foto: Pro-Ject

Spilleren er priset til 1199 Euro, og er allerede på vei til butikkene.

Les også Helautomatisk platespiller Med fullautomatisk avspilling har Pro-Ject gjort det enklere å nyte musikk på vinyl.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top