High-end

Vienna Acoustics Liszt er basert på toppmodellen Die Musik, som koster flere hundre tusen kroner, men Liszt koster under halvparten
forfatter

Du har kanskje sett dem før. De slanke høyttalerne fra østerikske Vienna Acoustics har vært vist frem på High-End i Munchen, og nylig demonstrert for pressen på CES i Las Vegas. Nå er de endelig i salg, og det til en relativt oppsiktsvekkende pris på «bare» 90.000 kr per par.

Til sammenligning koster toppmodellen Die Musik – eller The Music, 175.000 kr paret.

De har vi selvsagt testet, og testen leser du her.

Liszt hører til i Imperial-serien til Vienna Acoustics, men er vesentlig mindre og lettere å plassere enn de svære Die Musik.

Som vanlig er konstruksjonen laget helt og holdent i Østerrike, og Vienna Acoustics bruker sine egne elementer, deriblant deres unike – flate  – koaksialelementet med diskant i sentrum og mellomtone rundt.

Elementet sitter i et eget separat kammer, som kan vinkles for optimal lyttevinkel, som vist på bildet under.

Imperial Series Liszt

I tillegg til koaksialelementet, bruker høyttaleren tre egenutviklede basselementer som opererer under 150 hz, plassert i eget kabinett med bassrefleks.

Liszt er allerede i demo hos Stereofil i Oslo, og vi håper å komme i gang med test av høyttalerne om kort tid.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.