Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Pioneer satser i to kanaler

Jakten på musikkopplevelsene er ikke over når Pioneer slipper fem forsterkere og tre stereo SACD-spillere.

Skrevet av / 21.05.12 - 00:31
Pioneer satser i to kanaler

De nye komponentene utvider Pioneer sin nye stereolinje, etter introduksjonen av nettverksspillerne N-50 og N-30 i desember i fjor. Begge med Apple AirPlay og strømming av flere musikkformater, også i høyoppløst 24-bit/192kHz kvalitet.

De nye stereokomponentene matcher utseendemessig de to nettverksspillerne. Velg mellom hele fem integrerte forsterkere, med A-70 som troner på toppen og A-10 som innstegsmodell. CD-spillere, eller rettere sagt SACD-spillere (Super Audio CD), er det tre av: PD-50, PD-30 og PD-10. Pioneer lover åpen og detaljert lydgjengivelse fra samtlige produkter.

Air Studios
– De nye forsterkerne og Super Audio CD-spillerne, så vel som de tidligere lanserte netverksspillerne, er utviklet for å yte i perfekt harmoni og skape en lydopplevelse sann til originalen, sier Philippe Coppens, teknologi- og produktinformasjonssjef hos Pioneer Europe, i en pressemelding. – Toppmodellen A-70-forsterkeren er tonalt justert i henhold til nøyaktige profesjonelle standarder av de internasjonalt anerkjente Air Studios i London. Kvalitetsstempelet fra Air Studios er ikke bare bevis på den ekstraordinære ingeniørskapen som har gått inn i disse lydproduktene, men også på den eksepsjonelt høye kvaliteten på deres håndverk og nøye utvalgte elektroniske komponenter.

Forsterkerne
Det kan virke som om det er high-end-produkter vi snakker om her, men den dyreste forsterkeren A-70 vil nok koste godt under 10.000 kroner, og derfra går det nedover helt til A-10 som koster et par tusen.

I A-70 og A-50 har Pioneer valgt klasse D-forsterkning. I tillegg har A-70 fått innenbords digitalkonvertering av typen 32-bit/192kHz (SABRE 32) med tilhørende asynkron USB-inngang, for å gi best mulig lyd fra PC eller Mac. Separate, skjermete transformatorer for henholdsvis for- og effektforsterkertrinnet er også på plass.

A-30, A-20 og A-10 er alle av normal klasse AB. Ikke fullt så effektiv drift som klasse D, men enklere og billigere å få til å låte fint. Mens vi ikke har fått vite effekten på verken A-70 eller A-50, har Pioneer oppgitt A-30 til 2 x 70 watt, mens både A-20 og A-10 skal yte 2 x 50 watt.

Alle forsterkerne har platespillerinngang for MM-pickup, mens A-70 også støtter MC-pickuper. Med unntak fra de rimeligste produktene (A-10 forsterker og PD-10 SACD-spiller) har alle produktene aluminiumkabinett.

(SA)CD-spillerne
SACD-spilleren PD-50 har fått dobbel strømforsyning for å separere den analoge og digitale kretsen. I tillegg har den oppsampling til 32-bit for å dytte støyen lengst mulig vekk fra lydsignalet. PD-30 og PD-10 er noe enklere.

PD-10 har en USB-inngang i front for MP3- og WMA-avspilling fra minnepinne eller harddisk, mens PD-50 og PD-30 i tillegg har full støtte for iPhone, iPad og iPod. PD-50 har i tillegg egen koaksial og optisk digitalinngang, skulle du ønske bedre konvertering for eksempel fra din Squeezebox, Sonos, spillkonsoll eller TV-dekoder.

Tilgjengelighet
A-30 slippes nå, etterfulgt av A-20 og A-10 i juni. A-70 og A-50 slippes i september. SACD-spillerne PD-30 og PD-10 kommer i juli, mens PD-50 slippes september.

pioneer.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top