Search
Generic filters

Pioneer satser i to kanaler

Jakten på musikkopplevelsene er ikke over når Pioneer slipper fem forsterkere og tre stereo SACD-spillere.

De nye komponentene utvider Pioneer sin nye stereolinje, etter introduksjonen av nettverksspillerne N-50 og N-30 i desember i fjor. Begge med Apple AirPlay og strømming av flere musikkformater, også i høyoppløst 24-bit/192kHz kvalitet.

De nye stereokomponentene matcher utseendemessig de to nettverksspillerne. Velg mellom hele fem integrerte forsterkere, med A-70 som troner på toppen og A-10 som innstegsmodell. CD-spillere, eller rettere sagt SACD-spillere (Super Audio CD), er det tre av: PD-50, PD-30 og PD-10. Pioneer lover åpen og detaljert lydgjengivelse fra samtlige produkter.

Air Studios
– De nye forsterkerne og Super Audio CD-spillerne, så vel som de tidligere lanserte netverksspillerne, er utviklet for å yte i perfekt harmoni og skape en lydopplevelse sann til originalen, sier Philippe Coppens, teknologi- og produktinformasjonssjef hos Pioneer Europe, i en pressemelding. – Toppmodellen A-70-forsterkeren er tonalt justert i henhold til nøyaktige profesjonelle standarder av de internasjonalt anerkjente Air Studios i London. Kvalitetsstempelet fra Air Studios er ikke bare bevis på den ekstraordinære ingeniørskapen som har gått inn i disse lydproduktene, men også på den eksepsjonelt høye kvaliteten på deres håndverk og nøye utvalgte elektroniske komponenter.

Forsterkerne
Det kan virke som om det er high-end-produkter vi snakker om her, men den dyreste forsterkeren A-70 vil nok koste godt under 10.000 kroner, og derfra går det nedover helt til A-10 som koster et par tusen.

I A-70 og A-50 har Pioneer valgt klasse D-forsterkning. I tillegg har A-70 fått innenbords digitalkonvertering av typen 32-bit/192kHz (SABRE 32) med tilhørende asynkron USB-inngang, for å gi best mulig lyd fra PC eller Mac. Separate, skjermete transformatorer for henholdsvis for- og effektforsterkertrinnet er også på plass.

A-30, A-20 og A-10 er alle av normal klasse AB. Ikke fullt så effektiv drift som klasse D, men enklere og billigere å få til å låte fint. Mens vi ikke har fått vite effekten på verken A-70 eller A-50, har Pioneer oppgitt A-30 til 2 x 70 watt, mens både A-20 og A-10 skal yte 2 x 50 watt.

Alle forsterkerne har platespillerinngang for MM-pickup, mens A-70 også støtter MC-pickuper. Med unntak fra de rimeligste produktene (A-10 forsterker og PD-10 SACD-spiller) har alle produktene aluminiumkabinett.

(SA)CD-spillerne
SACD-spilleren PD-50 har fått dobbel strømforsyning for å separere den analoge og digitale kretsen. I tillegg har den oppsampling til 32-bit for å dytte støyen lengst mulig vekk fra lydsignalet. PD-30 og PD-10 er noe enklere.

PD-10 har en USB-inngang i front for MP3- og WMA-avspilling fra minnepinne eller harddisk, mens PD-50 og PD-30 i tillegg har full støtte for iPhone, iPad og iPod. PD-50 har i tillegg egen koaksial og optisk digitalinngang, skulle du ønske bedre konvertering for eksempel fra din Squeezebox, Sonos, spillkonsoll eller TV-dekoder.

Tilgjengelighet
A-30 slippes nå, etterfulgt av A-20 og A-10 i juni. A-70 og A-50 slippes i september. SACD-spillerne PD-30 og PD-10 kommer i juli, mens PD-50 slippes september.

pioneer.no

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.