Paradigm-lyd i øret

Ørepropper kan låte like bra som high-end høyttalere, mener Paradigm.
Annonse
Annonse
forfatter

Kanadiske Paradigm leverer et bredt spekter av høyttalere fra de bitte små Atom bokhyllehøyttalerne, via billedskjønne hjemmekinopakker som MilleniaOne, til store gulvhøyttalere som Signature 8. De som er interessert i subwoofere bør også sjekke ut deres Sub 1 og 2 som er noe av det verste vi har hørt innen bass, i positiv forstand.

Nå vil Paradigm også ha en bit av kaka i kategorien bærbar lyd, og først ut er de tre in-ear øreproppene E1, E2m og E3m i SHIFT-serien.

De nye øreproppene er laget for å matche lyden fra Paradigms hjemmehøyttalere, nærmere bestemt Monitor, Studio og Signature serien. Hensikten har vært å «oppnå den samme lydopplevelsen som man får fra gode høyttalere». Og det skal visstnok være mer enn bare tomme ord.

Paradigm har angivelig målt og sammenlignet frekvensgangen mellom høyttalere og ørepropper. Ved hjelp av en simulatordukke med innebygde mikrofoner i hodet, har de kunnet analysere hvordan høyttalerlyden oppfattes og søkt å kopiere denne i øreproppene.

Resultatet er altså tre kvalitetstrinn der E1 skal mime etter Monitor-serien, E2m låter som Studio-serien mens E3m skal klare kunststykket å kopiere de dyre Signature-høyttalerne. Om dette faktisk virker, kan det bli skjebnesvangert for Paradigm, for øreproppene koster naturligvis bare en brøkdel av sine høyttalermotparter…

Norsk importør er Audiocompaniet.

Vil du vite mer om ørepropper og hodetelefoner? Sjekk vår guide her, eller les våre mange tester !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.