Paradigm-lyd i øret

Ørepropper kan låte like bra som high-end høyttalere, mener Paradigm.
forfatter

Kanadiske Paradigm leverer et bredt spekter av høyttalere fra de bitte små Atom bokhyllehøyttalerne, via billedskjønne hjemmekinopakker som MilleniaOne, til store gulvhøyttalere som Signature 8. De som er interessert i subwoofere bør også sjekke ut deres Sub 1 og 2 som er noe av det verste vi har hørt innen bass, i positiv forstand.

Nå vil Paradigm også ha en bit av kaka i kategorien bærbar lyd, og først ut er de tre in-ear øreproppene E1, E2m og E3m i SHIFT-serien.

De nye øreproppene er laget for å matche lyden fra Paradigms hjemmehøyttalere, nærmere bestemt Monitor, Studio og Signature serien. Hensikten har vært å «oppnå den samme lydopplevelsen som man får fra gode høyttalere». Og det skal visstnok være mer enn bare tomme ord.

Paradigm har angivelig målt og sammenlignet frekvensgangen mellom høyttalere og ørepropper. Ved hjelp av en simulatordukke med innebygde mikrofoner i hodet, har de kunnet analysere hvordan høyttalerlyden oppfattes og søkt å kopiere denne i øreproppene.

Resultatet er altså tre kvalitetstrinn der E1 skal mime etter Monitor-serien, E2m låter som Studio-serien mens E3m skal klare kunststykket å kopiere de dyre Signature-høyttalerne. Om dette faktisk virker, kan det bli skjebnesvangert for Paradigm, for øreproppene koster naturligvis bare en brøkdel av sine høyttalermotparter…

Norsk importør er Audiocompaniet.

Vil du vite mer om ørepropper og hodetelefoner? Sjekk vår guide her, eller les våre mange tester !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.