Search
Generic filters

PA-anlegg fra B&W til Øyafestivalen

Bowers & Wilkins stiller opp med et spinnvilt ”high-end” anlegg på årets Øyafestival.

Engelske B&W er kjent for sine kresne high-end høyttalere så vel som mer fornuftige kompakthøyttalere i lavere prisklasser. B&W har presentert en rekke nyvinninger innen høyttalerteknikk, som har gjort dem til et kjent og kjært høyttalermerke for mange. Den berømte gule kevlar FST mellomtonen er et av kjennemerkene. Bassporter med golfballmønster er et annet. Alt dette og mye mer har B&Ws lure ingeniører klekket ut. Men noen ganger hender det ingeniørene går ”bananas” på bakrommet, og systemet vi snakker om her er et resultat av det!

bowerswilkins_sound_system_3-edit-2-640x0

Det spinnville PA-anlegget består av fire 3,5 meter høye høyttalersøyler med ”stackede” kasser av diskant, mellomtone- og basselementer hentet fra B&Ws egne høyttalere.

Hi-Fi anlegg på steroider
Det kan nesten se ut som folkene hos B&W har ribbet reservedelslageret for å hive sammen noen høyttalere til firmafesten, men er hakket mer avansert enn som så. Høyttalerne er selvsagt aktive og bruker DSP-baserte delefiltre og forsterkere for å korrigere og finjustere lyden. Den totale effekten er på 30 kilowatt, og systemet skal være i stand til å gi opptil 120 desibel lydtrykk på 8 meters avstand! Ikke grensesprengende i PA-sammenheng, men lydkvaliteten er sannsynligvis mer raffinert enn man vanligvis hører fra slike konsertrigger.

bw_sound_system_3_0

– Dette er et fullstendig ”overkill” PA-anlegg med hi-fi egenskaper, forteller Ole-Vidar Andersland fra B&W. Diskantene er hentet fra CM-serien med gummioppheng for lavere forvrengning. Kevlar FST mellomtonene er også hentet fra CM-serien, mens 10″ Rohacell bass/midbass stammer fra 800 Diamond. Totalt sitter det 16 diskanter, 4 mellomtoner og 8 basselementer i hver søyle. I tillegg kommer et antall basskasser utstyrt med doble 15-tommere hentet fra hjemmekinosuben CT8 SW, sier Andersland.

bw_sound_system_2_0

Egen DJ-scene på Øyafestivalen
Andersland forteller at B&W-anlegget i samarbeid med Hi-Fi Klubben vil få et egen klubbtelt under Øyafestivalen, som arrangeres 11-15. august i Tøyenparken i Oslo. Etter planen vil det være plass til 600-900 mann, og scenen dedikeres til DJ-ing, house og elektronikamusikk. Øyafestivalen står for bookingen. Systemet er allerede testet i en lignende setting under Primavera-festivalen i Barcelona. Sjekk ut videoen under og se om dette kan være noe å glede seg til!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.