PA-anlegg fra B&W til Øyafestivalen

Bowers & Wilkins stiller opp med et spinnvilt ”high-end” anlegg på årets Øyafestival.

Skrevet av / 03.06.15 - 11:25
PA-anlegg fra B&W til Øyafestivalen

Engelske B&W er kjent for sine kresne high-end høyttalere så vel som mer fornuftige kompakthøyttalere i lavere prisklasser. B&W har presentert en rekke nyvinninger innen høyttalerteknikk, som har gjort dem til et kjent og kjært høyttalermerke for mange. Den berømte gule kevlar FST mellomtonen er et av kjennemerkene. Bassporter med golfballmønster er et annet. Alt dette og mye mer har B&Ws lure ingeniører klekket ut. Men noen ganger hender det ingeniørene går ”bananas” på bakrommet, og systemet vi snakker om her er et resultat av det!

bowerswilkins_sound_system_3-edit-2-640x0

Det spinnville PA-anlegget består av fire 3,5 meter høye høyttalersøyler med ”stackede” kasser av diskant, mellomtone- og basselementer hentet fra B&Ws egne høyttalere.

Hi-Fi anlegg på steroider
Det kan nesten se ut som folkene hos B&W har ribbet reservedelslageret for å hive sammen noen høyttalere til firmafesten, men er hakket mer avansert enn som så. Høyttalerne er selvsagt aktive og bruker DSP-baserte delefiltre og forsterkere for å korrigere og finjustere lyden. Den totale effekten er på 30 kilowatt, og systemet skal være i stand til å gi opptil 120 desibel lydtrykk på 8 meters avstand! Ikke grensesprengende i PA-sammenheng, men lydkvaliteten er sannsynligvis mer raffinert enn man vanligvis hører fra slike konsertrigger.

bw_sound_system_3_0

– Dette er et fullstendig ”overkill” PA-anlegg med hi-fi egenskaper, forteller Ole-Vidar Andersland fra B&W. Diskantene er hentet fra CM-serien med gummioppheng for lavere forvrengning. Kevlar FST mellomtonene er også hentet fra CM-serien, mens 10″ Rohacell bass/midbass stammer fra 800 Diamond. Totalt sitter det 16 diskanter, 4 mellomtoner og 8 basselementer i hver søyle. I tillegg kommer et antall basskasser utstyrt med doble 15-tommere hentet fra hjemmekinosuben CT8 SW, sier Andersland.

bw_sound_system_2_0

Egen DJ-scene på Øyafestivalen
Andersland forteller at B&W-anlegget i samarbeid med Hi-Fi Klubben vil få et egen klubbtelt under Øyafestivalen, som arrangeres 11-15. august i Tøyenparken i Oslo. Etter planen vil det være plass til 600-900 mann, og scenen dedikeres til DJ-ing, house og elektronikamusikk. Øyafestivalen står for bookingen. Systemet er allerede testet i en lignende setting under Primavera-festivalen i Barcelona. Sjekk ut videoen under og se om dette kan være noe å glede seg til!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top