Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ortofon-tilbehør til platespilleren din

Din favorittvinylspiller må også få vite at det er jul. Ortofon har laget nye versjoner av sitt klassiske grammofontilbehør.

Skrevet av / 29.12.23 - 15:44
Ortofon-tilbehør til platespilleren din

De er egentlig ikke nye, men det er lenge siden mange av dem har vært i hyllene.

Det handler om Ortofons utvalg av tilbehør til vinylentusiasten som kan lokke litt bedre lyd ut av LP-platene.

Det hele begynner med justering av pickupen. Og her kan du få to versjoner av Ortofons klassiske justeringsplate som festes på senterspindelen og justerer pickupen etter mønsteret på platen.

Det finnes en standardversjon som i utgangspunktet dekker dine behov. Men hvis du virkelig bryr deg om platespilleren din, kjøper du naturligvis luksusutgaven med enda finere justeringsguider – og en QR-kode for mer informasjon på baksiden.

Standardversjonen koster 5,90 euro, mens luksusversjonen koster 9,90 euro. Det er altså småpenger i hi-fi-sammenheng.

9999812-5705796460643-OrtofonPremiumCartridgeAlignmentTool-PNG02-989x556 OrtofonPremiumCartridgeAlignmentTool-1-989x556 OrtofonCartridgeAlignmentTool-989x556
<
>
Men hvem vil vel ikke skjemme bort pickupen sin? Spesielt når prisforskjellen mellom standard og luksus er mindre enn en kopp kaffe? (Foto: Ortofon)

I en perfekt verden ville det ikke vært nødvendig med en platestrammer. Men verden er ikke feilfri, og vinylplater ligger ikke alltid flatt på platen. Også her finnes det to versjoner. Lettvekteren veier 240 gram, men det finnes også en tyngre variant som med sine 350 gram bør kunne holde de fleste plater. Hvis du har en platespiller med flytende oppheng, bør du nok nøye deg med den lette varianten – eller velge en platestrammer av typen som skrus fast rundt senterpinnen i stedet for å tvinge platen ned med vekt.

Recordstabilizer-Silver-989x557 Recordstabilizer-Black-989x557 Recordstabilizer-Heavy-Silver-989x557 Recordstabilizer-Heavy-Black-989x557
<
>
Hvis du liker heavy metal, er den tilgjengelig i en tyngre versjon på 350 g. (Foto: Ortofon)

Tallerkenstrammeren koster €59 i 240g og €69 i 350g. Begge er tilgjengelige i fargene svart og sølv.

Stroboskopskive – nå med egen lyskilde

Stroboskopskiven for testing av platespillerens hastighet er en annen klassiker. Her har Ortofon imidlertid måttet gå nye veier. Den opprinnelige versjonen kunne brukes med en vanlig lyspære, der lysets blinking med nettfrekvensen 50 Hz ble brukt som stroboskoplys.

Stroboskopisk skive for hastighetsmåling – med egen lyskilde. (Foto: Ortofon)

I dag bruker vi imidlertid LED-baserte lys som ikke nødvendigvis blinker. Derfor følger det nå med en boks med blinkende lys.

Stroboskopskiven og lyset koster 299 euro.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top