Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ortofon 2MR er krympede 2M-pickuper

Ortofons populære 2M-pickuper er meget gode, men litt for store for noen oppsett. Da kan svaret være de mindre Ortofon 2MR, som bevarer samme kvalitet.

Skrevet av / 13.11.23 - 14:08
Ortofon 2MR er krympede 2M-pickuper

Ortofon har bestemt seg for å lage en krympet variant av sine 2M-pickuper, på etterspørsel fra markedet. Resultatet er Ortofon 2MR.

Ortofons beste serie Moving Magnet-pickuper heter 2M, og de beste er virkelig fantastiske. De rimeligste av dem gir veldig mye for pengene, mens de beste kan erstatte en god MC-pickup – og dermed være et alternativ for kunder som ønsker en enklere signalvei, uten at det går utover lydkvaliteten.

Ortofon 2M Red gradient-resized
Ortofon 2MR (høyre) er lavere enn den originale 2M, men holder samme kvalitet. Her 2MR Red. Foto: Ortofon

Et potensielt problem

Dessverre har 2M-pickupene en ulempe. De er nemlig store, og da først og fremst høye. Slettes ikke alle platespillerarmer har justerbar høydevinkel, som betyr at en oppgradering fra eksisterende pickup til Ortofon 2M kan føre til at armen heller nedover, på vei fra pickupen til armbasen. Da får nålen feil avlesningsvinkel, slik at du slettes ikke får den lydkvaliteten du har betalt for.

Dette kan også skje om du skifter fra tynn til tykk platematte.

Les også Perfekt komposisjon En pickup som ærer Ludwig van Beethoven, har store sko å fylle. Ortofon lykkes godt med det.

Ortofon 2MR = lavere

Den nye Ortofon 2MR-serien er lavere, og dermed bedre tilpasset platespillere med fast armbase. Pickupene er tilpasset akkurat de samme stiftene som 2M, som betyr at en 2MR Red kan oppgraderes til 2MR Blue ved å skifte stiften, som er nøyaktig samme stift som på 2M Blue. 2MR Bronze kan likeledes oppgraderes til 2MR Black. På toppen troner 2MR Black LVB 250, med stift av såkalt Nude Shibata-diamant og et nålerør i bor (=boron). Som er det neste hardeste grunnstoffet, etter diamant.

Det finnes også mono– og 78 rpm-modeller.

ortofon_2mr_black lvb250
Ortofon 2MR Black LVB 250. Foto: Ortofon

Ortofon 2MR: Tilgjengelighet og priser

Prisene på Ortofon 2MR er de samme som på Ortofon 2M, fra 1390 kroner for 2MR red, til 11990 kroner for toppmodellen 2MR Black LVB 250. Og siden kvaliteten er den samme, tenker vi pickupene er et tryggere kjøp, for kunder med fastsatt høydevinkel på armen. Pickupene er på lager nå.

Mer info: ortofon.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Grenseløs forforsterker fra TAD

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Lyd & Bilde
Scroll to Top