Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ørepropper og vegghøyttalere fra XTZ

Svenske XTZ lanserer vegghøyttaleren 95.22, øreproppene EarPhone-12 og high-end stativhøyttaleren Master M2.

Skrevet av / 07.11.13 - 11:46
Ørepropper og vegghøyttalere fra XTZ

XTZ er først og fremst kjent for å lage høykvalitets høyttalere til en rimelig penge. Nå vil produsenten innta enda flere stuer med vegghøyttaleren 95.22. En høyttaler som enkelt hektes på en spiker på veggen. Utstyrt med samme påkostede elementer som resten av 95-serien er det satt fokus på lydkvalitet. Bruk den som stereohøyttaler, eller som bakhøyttaler i et multikanalsoppsett.

95.22 er rett rundt hjørnet, og kan bestilles i fargene hvit matt og svart høyglans.

Mer om vegghøyttalerne her

XTZ_Earphone12_sports

Ørepropper
Siden XTZ ikke er skomaker, har produsenten heller ikke tenkt til å bli ved noen lest. Derfor vil XTZ massere ørene dine med velklang, med øretelefonene EarPhone Sports. For den som ikke visste det, finnes allerede Earphone-12, som vi testet i mars i år, og det er sportsutgaven av denne som nå lanseres.

Det er altså en øreproppmodell, som nå kommer med justerbart feste som sitter bedre når man er i aktivitet. Den har også mikrofon for å svare på samtaler, og du kan dessuten starte og pause musikken med samme knapp som du bruker til å svare samtaler med.

Kabelen på sportsversjonen er kortere for å lettere kunne ha smartmobilen festet til armen når du mosjonerer. Trenger du lengre kabel, er en skjøteledning også lagt ved. Det finnes en app med tilpassede DSP-moduser, som nå har blitt utvidet med flere moduser, slik at du kan finne den klangsignaturen som passer deg best.

XTZ Earphone Sports lanseres mot slutten av november til 690 kroner. Les mer her

MasterM2

High-end stativhøyttaler
På slutten av året kommer high-end-høyttaleren Master M2. Du kan godt kalle det en bokhyllehøyttaler, men denne fortjener definitivt å stå på stativ. Høyttaleren har fått et helt stivt kabinett med høy tetthet, laget av en blanding av epoksy og polyuretan, som er polymert under kraftig trykk og høy temperatur. Bilkyndige skal vite at polyuretan er det slitesterke materialet i powerflexforinger til bil.

Master M2 er XTZs aller første høyttaler som bruker silkediskant med lydbølgeleder (waveguide) for redusert forvrengning og jevnere spredning av overtonene. Bass- og mellomtoneområdet håndteres av et nytt element fra norske SEAS, utviklet spesielt i samarbeid med XTZ. Delefilteret er av samme type som de dyre høyttalerne i Divine-serien, 100.33 og 100.49. Master M2 blir tilgjengelig i svart høyglans, og et matchende stativ vil kunne kjøpes ved siden av.

Mer info om M2 her

surround.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top