Ørepropper og vegghøyttalere fra XTZ

Svenske XTZ lanserer vegghøyttaleren 95.22, øreproppene EarPhone-12 og high-end stativhøyttaleren Master M2.

XTZ er først og fremst kjent for å lage høykvalitets høyttalere til en rimelig penge. Nå vil produsenten innta enda flere stuer med vegghøyttaleren 95.22. En høyttaler som enkelt hektes på en spiker på veggen. Utstyrt med samme påkostede elementer som resten av 95-serien er det satt fokus på lydkvalitet. Bruk den som stereohøyttaler, eller som bakhøyttaler i et multikanalsoppsett.

95.22 er rett rundt hjørnet, og kan bestilles i fargene hvit matt og svart høyglans.

Mer om vegghøyttalerne her

XTZ_Earphone12_sports

Ørepropper
Siden XTZ ikke er skomaker, har produsenten heller ikke tenkt til å bli ved noen lest. Derfor vil XTZ massere ørene dine med velklang, med øretelefonene EarPhone Sports. For den som ikke visste det, finnes allerede Earphone-12, som vi testet i mars i år, og det er sportsutgaven av denne som nå lanseres.

Det er altså en øreproppmodell, som nå kommer med justerbart feste som sitter bedre når man er i aktivitet. Den har også mikrofon for å svare på samtaler, og du kan dessuten starte og pause musikken med samme knapp som du bruker til å svare samtaler med.

Kabelen på sportsversjonen er kortere for å lettere kunne ha smartmobilen festet til armen når du mosjonerer. Trenger du lengre kabel, er en skjøteledning også lagt ved. Det finnes en app med tilpassede DSP-moduser, som nå har blitt utvidet med flere moduser, slik at du kan finne den klangsignaturen som passer deg best.

XTZ Earphone Sports lanseres mot slutten av november til 690 kroner. Les mer her

MasterM2

High-end stativhøyttaler
På slutten av året kommer high-end-høyttaleren Master M2. Du kan godt kalle det en bokhyllehøyttaler, men denne fortjener definitivt å stå på stativ. Høyttaleren har fått et helt stivt kabinett med høy tetthet, laget av en blanding av epoksy og polyuretan, som er polymert under kraftig trykk og høy temperatur. Bilkyndige skal vite at polyuretan er det slitesterke materialet i powerflexforinger til bil.

Master M2 er XTZs aller første høyttaler som bruker silkediskant med lydbølgeleder (waveguide) for redusert forvrengning og jevnere spredning av overtonene. Bass- og mellomtoneområdet håndteres av et nytt element fra norske SEAS, utviklet spesielt i samarbeid med XTZ. Delefilteret er av samme type som de dyre høyttalerne i Divine-serien, 100.33 og 100.49. Master M2 blir tilgjengelig i svart høyglans, og et matchende stativ vil kunne kjøpes ved siden av.

Mer info om M2 her

surround.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.