TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Ørepropper og vegghøyttalere fra XTZ

Svenske XTZ lanserer vegghøyttaleren 95.22, øreproppene EarPhone-12 og high-end stativhøyttaleren Master M2.

forfatter
Publisert 07.11.13 - 11:46

XTZ er først og fremst kjent for å lage høykvalitets høyttalere til en rimelig penge. Nå vil produsenten innta enda flere stuer med vegghøyttaleren 95.22. En høyttaler som enkelt hektes på en spiker på veggen. Utstyrt med samme påkostede elementer som resten av 95-serien er det satt fokus på lydkvalitet. Bruk den som stereohøyttaler, eller som bakhøyttaler i et multikanalsoppsett.

95.22 er rett rundt hjørnet, og kan bestilles i fargene hvit matt og svart høyglans.

Mer om vegghøyttalerne her

XTZ_Earphone12_sports

Ørepropper
Siden XTZ ikke er skomaker, har produsenten heller ikke tenkt til å bli ved noen lest. Derfor vil XTZ massere ørene dine med velklang, med øretelefonene EarPhone Sports. For den som ikke visste det, finnes allerede Earphone-12, som vi testet i mars i år, og det er sportsutgaven av denne som nå lanseres.

Det er altså en øreproppmodell, som nå kommer med justerbart feste som sitter bedre når man er i aktivitet. Den har også mikrofon for å svare på samtaler, og du kan dessuten starte og pause musikken med samme knapp som du bruker til å svare samtaler med.

Kabelen på sportsversjonen er kortere for å lettere kunne ha smartmobilen festet til armen når du mosjonerer. Trenger du lengre kabel, er en skjøteledning også lagt ved. Det finnes en app med tilpassede DSP-moduser, som nå har blitt utvidet med flere moduser, slik at du kan finne den klangsignaturen som passer deg best.

XTZ Earphone Sports lanseres mot slutten av november til 690 kroner. Les mer her

MasterM2

High-end stativhøyttaler
På slutten av året kommer high-end-høyttaleren Master M2. Du kan godt kalle det en bokhyllehøyttaler, men denne fortjener definitivt å stå på stativ. Høyttaleren har fått et helt stivt kabinett med høy tetthet, laget av en blanding av epoksy og polyuretan, som er polymert under kraftig trykk og høy temperatur. Bilkyndige skal vite at polyuretan er det slitesterke materialet i powerflexforinger til bil.

Master M2 er XTZs aller første høyttaler som bruker silkediskant med lydbølgeleder (waveguide) for redusert forvrengning og jevnere spredning av overtonene. Bass- og mellomtoneområdet håndteres av et nytt element fra norske SEAS, utviklet spesielt i samarbeid med XTZ. Delefilteret er av samme type som de dyre høyttalerne i Divine-serien, 100.33 og 100.49. Master M2 blir tilgjengelig i svart høyglans, og et matchende stativ vil kunne kjøpes ved siden av.

Mer info om M2 her

surround.no

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Følg Lyd & Bilde