Oppgraderte NAD-forsterkere

De populære integrerte C375BEE og C356BEE fra NAD kommer i ny versjon, med innebygd DAC.
forfatter

I virkeligheten er de to nye forsterkerne identiske med C375BEE (les vår test her) og C356BEE (les vår test her), bortsett fra at de har fått forhåndsinstallert digitalkonverteren MDC. De nye modellene heter dermed C375DAC og C356DAC. Hvorvidt de erstatter BEE-versjonene eller kommer som et alternativ, har vi ennå ikke fått svar på. Priser er vi heller ikke helt sikre på, men C375BEE og C356BEE koster respektivt 8.998 kr og 4.998 kr, og MDC kjøpt løst koster 1.198 kroner. Prisøkningen bør dermed ikke bli høyere enn dette.

Det er tydelig at NAD er blant dem som har forstått at CD-formatet er døende, og verden har gått videre til strømming.

DAC-en NAD MDC har asynkron 24/96 USB-mottaker, som gjør at du enkelt får bedre lyd fra PC eller Mac uansett hva slags program du bruker, sammenliknet med PC-ens eller Mac-ens analoge lydutgang. Det være seg om du bruker Wimp, Spotify, iTunes, Winamp eller hva som helst. Og fordi den støtter musikkfiler med 24-bit/96kHz oppløsning, er det bare å laste ned høyoppløst musikk fra hdtracks.com eller gubemusic.com, og kjøre på med enda bedre lydkvalitet enn på CD.

NAD C356DAC sett fra innsiden, med MDC-konverteren fastmontert.

I tillegg har digitalkonverteren optisk inngang hvor du kan koble til din Squeezebox eller Sonos-avspiller, og sannsynligvis oppnå bedre lyd fra disse. Det kan også hende lyden fra en eldre CD-spiller blir bedre, enn om denne kobles analogt. Det kommer an på spillerens innebygde DAC.

hifiklubben.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.