Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nyttig tilbehør

Grammofonen nekter å dø. Platespillere og LP-er selger godt, og selvsagt finnes det tilbehjr man kan ha nytte av. Som stiftrykkvekt og stroboskop.


Korrekt hastighet er viktig, ellers får man feil tonehøyde når man spiller LP-er. Før i tiden brukte man stroboskop for å sjekke om platetallerkenen roterte med korrekt hastighet. Med SB-1 fra Ortofon kan man kontollere hastigheten med en stroboskopskive og måle rotasjonshastigheten. SB-1 koster 1500 kroner og finnes hos velasorterte forretninger som selger vinyl.
Der kan man sikkert finne denne hendige stiftrykkvekten til 1200 kroner. DS-1 viser nøyaktig vekt på selve stiften, slik at man kan justere vekten til den korrekte verdien.

Når hastigheten er korrekt, vekten veiet og funnet riktig, kan man sjekke at platespilleren er i vater med denne libellen til 400 kroner.

Og skulle man trenge nye ledninger til pickupen, har Ortofon det også. Fire stykker i rent kobber og med gullbelagte kontakter, koster 400 kroner settet.
Mono AS

forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.