Search
Generic filters

Nytt norsk radioeventyr

Med gener fra Tandberg radio, skal nykommeren IXION slå seg frem i det økende markedet for multiromslyd med strømming.

– Ideen ble unnfanget for omlag tre år siden, da jeg traff på noen gamle kjenninger fra tidligere Tandberg Radio. Elkjøp ble raskt med på laget og sammen starter vi nå et helnorsk eventyr der absolutt alt gjøres i Norge. Det at man ikke kan få til slikt i Norge er bare noe folk tror, sier gründeren bak, og daglig leder for T-radio, Tom Austad, i pressemelding.

Resultatet er et k0mpakt, trådløst anlegg designet av Bård Eker som er bedre kjent som designeren bak superbilen Koenigsegg og Hydrolift-båtene.

Det  kubeformede anlegget måler 22 x 22 x 22 cm.

Ixion Maestro som anlegget kalles, er et heltnorskt produkt med norske investorer bak, norsk design, norsk ledelse og produseres i Tandberg Radios gamle lokaler på Notodden i Norge.  ixion-4

Maestro styres fra skjermen på fronten, eller fra en app på mobilen eller nettbrettet, og man kan høre på forskjellige lydkilder i opp til sju rom i tillegg.

For eksempel kan man lytte til Beethoven på klassisk radio i stuen, spille Beatles beste på kjøkkenet, eller Bublé på soverommet. For Maestro fungerer som sentral i et multiromsoppsett, hvor man plugger en Ixion Solo:2 høyttaler til 230V strømmuttak.

Den ekstra høyttaleren kobles til Maestro via strømnettet i huset, og trenger ikke Wifi for å brukes i en multiromssløsning. Alt man trenger er en stikkontakt, tilknyttet det samme strømnettet i huset.

Man kan strømme musikk direkte til Maestro vi Bluetooth, eller DLNA over Wifi, og anlegget har FM, DAB, DAB+ radio og nettradio integrert i enheten. Det er også mulig å koble til, kilder via USB, optisk digitalinngang, eller via to analoge lydinnganger – RCA og minijack.

Leder i Ixion, Tom Austad, viser Ixion-appen på nettbrett.
Leder i Ixion, Tom Austad, viser Ixion-appen på nettbrett.

Anlegget kan spille av de fleste lydformater, også høyoppløst lyd (opp til 24-bit/192 kHz) som kresne audiofile leter etter, og har Spotify Connect og Wimp strømmetjenestene integrert i appen som styrer anlegget.

Høyttaleren Solo:2 og Maestro kan leveres i fargerike stoffronter, som også kan kjøpes løst, i nordisk hvit, rødt, grått og blått.

Ixion Maestro er i salg kommende uke, i første omgang i 23 av Elkjøps butikker, men Thomas Hegerlund – salgsjef i Elkjøp Nordic, sier at flere butikker vil følge. Også i resten av norden, so vil få Maestro og Solo:2 i butikkene i løpet av neste år.

Ixion Maestro skal konkurrere med løsninger fra Sonos, Geneva og B&O, og vil koste 9990 kr, mens høyttaleren Solo:2 skal koste 2990 kr.

 Les mer her.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.