Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nytt norsk radioeventyr

Med gener fra Tandberg radio, skal nykommeren IXION slå seg frem i det økende markedet for multiromslyd med strømming.

Skrevet av / 20.11.14 - 16:39
Nytt norsk radioeventyr

– Ideen ble unnfanget for omlag tre år siden, da jeg traff på noen gamle kjenninger fra tidligere Tandberg Radio. Elkjøp ble raskt med på laget og sammen starter vi nå et helnorsk eventyr der absolutt alt gjøres i Norge. Det at man ikke kan få til slikt i Norge er bare noe folk tror, sier gründeren bak, og daglig leder for T-radio, Tom Austad, i pressemelding.

Resultatet er et k0mpakt, trådløst anlegg designet av Bård Eker som er bedre kjent som designeren bak superbilen Koenigsegg og Hydrolift-båtene.

Det  kubeformede anlegget måler 22 x 22 x 22 cm.

Ixion Maestro som anlegget kalles, er et heltnorskt produkt med norske investorer bak, norsk design, norsk ledelse og produseres i Tandberg Radios gamle lokaler på Notodden i Norge.  ixion-4

Maestro styres fra skjermen på fronten, eller fra en app på mobilen eller nettbrettet, og man kan høre på forskjellige lydkilder i opp til sju rom i tillegg.

For eksempel kan man lytte til Beethoven på klassisk radio i stuen, spille Beatles beste på kjøkkenet, eller Bublé på soverommet. For Maestro fungerer som sentral i et multiromsoppsett, hvor man plugger en Ixion Solo:2 høyttaler til 230V strømmuttak.

Den ekstra høyttaleren kobles til Maestro via strømnettet i huset, og trenger ikke Wifi for å brukes i en multiromssløsning. Alt man trenger er en stikkontakt, tilknyttet det samme strømnettet i huset.

Man kan strømme musikk direkte til Maestro vi Bluetooth, eller DLNA over Wifi, og anlegget har FM, DAB, DAB+ radio og nettradio integrert i enheten. Det er også mulig å koble til, kilder via USB, optisk digitalinngang, eller via to analoge lydinnganger – RCA og minijack.

Leder i Ixion, Tom Austad, viser Ixion-appen på nettbrett.
Leder i Ixion, Tom Austad, viser Ixion-appen på nettbrett.

Anlegget kan spille av de fleste lydformater, også høyoppløst lyd (opp til 24-bit/192 kHz) som kresne audiofile leter etter, og har Spotify Connect og Wimp strømmetjenestene integrert i appen som styrer anlegget.

Høyttaleren Solo:2 og Maestro kan leveres i fargerike stoffronter, som også kan kjøpes løst, i nordisk hvit, rødt, grått og blått.

Ixion Maestro er i salg kommende uke, i første omgang i 23 av Elkjøps butikker, men Thomas Hegerlund – salgsjef i Elkjøp Nordic, sier at flere butikker vil følge. Også i resten av norden, so vil få Maestro og Solo:2 i butikkene i løpet av neste år.

Ixion Maestro skal konkurrere med løsninger fra Sonos, Geneva og B&O, og vil koste 9990 kr, mens høyttaleren Solo:2 skal koste 2990 kr.

 Les mer her.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

Lyd & Bilde
Scroll to Top