Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Nye Wi-Fi musikkanlegg fra Bose

Med de nye SoundTouch-anleggene fra Bose kan du strømme musikk trådløst i alle rom med ett enkelt knappetrykk.

Skrevet av / 10.10.13 - 22:00
Nye Wi-Fi musikkanlegg fra Bose

Bose lanserer akkurat nå tre nye musikkanlegg for trådløs strømming over nettverket. Bose lover en “detaljert, klar og naturtro lydgjengivelse direkte fra internett eller ditt eget musikkbibliotek – bare ved å trykke på en knapp.”

Bruk enten ett SoundTouch-musikkanlegg alene, eller lag et nettverk av flere enheter plassert rundt i huset, i hvert sitt rom.

Hvert musikkanlegg kobler seg direkte til internett via trådløs Wi-Fi. Dermed er det bare å strømme musikken du har lagret på datamaskinen eller en nettverksharddisk tilkoblet det samme trådløse nettverket. Eller hør på internettradio. Musikken strømmes i full oppløsning, slik at det er kvaliteten på musikkfilene eller radiosendingen som setter grensene. SoundTouch-anleggene mottar automatisk programoppdateringer når de foreligger.

Tre modeller
Tre ulike modeller finnes, i hver sin størrelse, for å være best mulig tilpasset rommets størrelse.

SounTouch 30 Wi-Fi er det største og kraftigste anlegget, og benytter en lydbølgeleder (waveguide) for å spre lyden jevnt ut i rommet. En ny type basselement er på plass, utviklet av Bose, som skal gi en dyp og fyldig lyd. Bose anbefaler dette til hovedanlegget i hjemmet.

SoundTouch 20 Wi-Fi noe mer kompakt, men dermed også mer plasseringsvennlig.

Minst er SoundTouch Portable Wi-Fi, som har fått et innebygd litiumbatteri. Høyttaleren er ikke større enn en vanlig bok, slik at du kan ta den med deg hvor som helst innenfor ditt trådløse nettverk. Det gjelder også utendørs, dersom du har nettverksdekning der (er du ute etter noe på reisen, passer Bose SoundLink bedre ) .

Knapp eller app
SoundTouch Wi-Fi-systemene lar deg strømme musikk ved å trykke på en knapp, eller med en app for mer avansert bruk. På selve systemet og på den medfølgende fjernkontrollen er det knapper til seks forhåndsinnstillinger. Hver kan skreddersys til din internettradiostasjon, musikktjeneste eller avspillingsliste. Når den først er innstilt, kreves kun ett enkelt trykk for å få tilgang på favorittmusikken. Bose lover at det er like enkelt som å skru på en lysbryter.

En egen SoundTouch-app forvandler smartmobilen eller nettbrettet til fjernkontroll.
En egen SoundTouch-app forvandler smartmobilen eller nettbrettet til fjernkontroll.

Med SoundTouch-appen for Android, iOS og Windows Phone kan du bruke smartmobilen eller nettbrettet til å få enda flere betjeningsmuligheter. Bla i og finn nytt innhold, styr hvert system trådløst i alle rom, og kombiner musikktjenester og stasjoner med én og samme enhet. SoundTouch-appen er også tilgjengelig for Mac- og Windows-baserte datamaskiner.

I tillegg kommer Bose med en helt ny SoundTouch fjernkontroll, som fungerer med de ulike anleggene. All vesentlig funksjonalitet og informasjon er integrert, og via OLED-tegnruten kan man hele tiden se hva som spilles av og hva som kommer etterpå. Fjernkontrollen kan legges på bordet eller monteres på veggen med medfølgende feste.

AirPlay
SoundTouch-anleggene har også innebygd AirPlay, for enklest mulig strømming fra iPad, iPhone, iPod Touch, eller iTunes for Mac og Windows.

– Med SoundTouch-musikkanleggene har Bose gjort Wi-Fi-musik lettere og bedre enn noensinne – uansett behov, sier Philip Hess, produktutviklings- og kommunikasjonssjef hos Bose i en pressemelding.

Utvidelser
SoundTouch-familien skal utvides med et bredt utvalg produkter. Senere på året kommer flere av Boses Wave-musikksystem i SoundTouch-versjon til soverom eller kjøkken. Tidlig neste år vil værbestandige utendørshøyttalere slutte seg til familien og gi musikkstrømming til terrassen, og Lifestyle- og VideoWave-anleggene vil også kunne aktiveres via SoundTouch.

Du kan starte med hvilket som helst SoundTouch-anlegg og deretter tilføye andre for å enten kunne spille av samme musikk i alle rom, eller furskjellig musikk i forskjellige rom – både innendørs og utendørs.

– Vi regner med at SoundTouch-anleggene vil få samme betydning for musikk i hjemmet, som Bluetooth-høyttalere har hatt for musikk on-the-go, blant annet fordi de gir deg muligheten til å strømme dine foretrukne stasjoner, spillelister og kunstnere på den enklest tenkelige måten. Og de låter fantastisk, lover Hess. Store ord.

Pris og tilgjengelighet
Veiledende utsalgspriser er 5.699 kroner for SoundTouch 30, 3.199 kroner for SoundTouch 20 og 3.199 kroner for SoundTouch Portable. Alle vil være å finne på bose.dk den 11. oktober og raskt etter hos forhandlere i hele landet.

bose.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

Lyd & Bilde
Scroll to Top