Hi-Fi:

Ethos er den aller ferskeste elektrostathøyttaleren fra Martin Logan. Den er basert på teknologi fra toppmodellen CLX, men i en mer kompakt og langt rimeligere form.

Ethos er nesten like store som Spire (les testen) og ser dermed ut som sine storebrødre, Summit X og Spire, men er rimeligere og litt mer kompakt. Høyden er 150 cm, akkurat som Spire, men Ethos som erstatter modellen Vantage, er smalere og lettere.
Likevel har Martin Logan funnet plass til en 8-tommers aluminiumsbass som drives av en 200 w forsterker, og hjelpes av en passiv 8-tommers bass. For å gi mer kraft og dynamikk i bassen.
Det gjennomsiktige elektrostatpanelet som Martin Logan kaller XStat., er 112 cm høyt, og 23,4 cm bredt, og er spent opp på en kraftig stål og aluramme kalt AriFrame.

Selve membranen er festet med vakum for å få en fullstendig uniform montering på rammen, og små såkalte MicroPerf åpninger i grillen, gir mye større effektiv flate enn vanlig for en elektrostathøyttaler.

På baksiden sitter justering for bassresponsen under 100 hz, i ±10 dB slik at man kan tilpasse bassresponsen til høyttalerens plassering i rommet.
Høyttalene rekker ned til 34 hz, rikelig for de fleste av oss, og har en følsomhet på hele 92 dB. Dessverre er den elektriske belastningen fremdeles 4 ohm, og så lav som 0,8 ohm ved 20 kHz, dermed bør man velge en strømsterk forsterker til Ethos.
Man kommer ikke langt med en 100 watter fra NAD, her må det kraftigere saker til.

Basskassen er pusset og leveres i tre utførelser, sort ask, mørk kirsebærtre og flammeteak som man kan se på bildene over.
Fakta:

XStat elektrostatiske elementer
Ultrastiv AirFrame ramme
200 watt PoweredForce™ 8-tommers bass med aluminumsmembran
8-tommers passivt element med polymembram
24-Bit DSP forforsterkertrinn for basselementet
Vojtko™ delefilter
34–100 hz basskontrol
Tilpassede ETC™ gulvpigger

Ethos er tilgjengelig i sommer, og vil koste 63.000 kroner paret, en test er allerede på planen, så følg med i kommende utgaver av Lyd & Bilde.
Audiocompaniet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.