Ny Tidal-redaktør i Norge

Musiker og musikkskribent Knut Schreiner skal styrke den lokale profilen for Tidals norske brukere.

Skrevet av / 05.01.16 - 13:27
Ny Tidal-redaktør i Norge

I det norske hi-fi-miljøet er Tidal kjent for å være den eneste strømmetjenesten som gir oss musikk i ekte CD-kvalitet. Men et kanskje like viktig aspekt som skiller tjenesten fra konkurrenter som Spotify, Apple Music og Deezer, er en den gjennomgående lokale redaksjonelle profilen.

Les også: Høyoppløst Tidal i 2016?

Da musikktjenesten først ble lansert som Wimp i 2009, var tjenesten helt norsk. Og selv med navneendring til Tidal og amerikansk oppkjøp i 2015, er fremdeles hovedtyngden av selskapets ansatte plassert i Oslo. Her sitter også musikkredaksjonen som jobber med å utarbeide spillelister og produsere redaksjonelle artikler. Tidal har nå ansatt Knut Schreiner som redaktør, for å styrke nettopp det redaksjonelle innholdet. Fans av norsk rock vil nikke gjenkjennende til navnet, kjent fra band som Turboneger, Kåre & the Kavemen og Euroboys.

Fra pressemeldingen:

”Schreiner har en tydelig og engasjert stemme i norsk musikkoffentlighet, og har markert seg som en profilert musikkskribent de senere årene. Som produsent og utøvende musiker i band som Turboneger, Kåre & The Cavemen og Euroboys har han dessuten opparbeidet en solid innsikt i norsk artistliv og øvrig musikkbransje. Hans nylig avsluttede mastergrad i sosiologi er basert på interessen for artistene, det digitale feltet og strømmetjenester, og gjør Schreiner svært godt egnet for den rollen han nå skal fylle.

«Jeg elsker å skrive om og formidle musikk. Å jobbe redaksjonelt hos TIDAL gir en unik mulighet til å kombinere dette med mine erfaringer fra norsk musikkliv, i et selskap som ligger i fronten av digital medieutvikling», sier Schreiner.

«Det betyr mye for meg at TIDAL var lokale pionerer innen strømmeformatet, og at de viderefører verdier fra den musikkulturen jeg selv kommer fra, med kuratert innhold og bedre lytteopplevelse. Jeg håper å være et vitalt tilskudd til TIDALs redaksjonelle profil, til glede for både den jevne lytter og superfans.»

Med Knut Schreiners unike erfaring og brede kompetanse ved roret, har TIDAL sikret seg en fremragende ressurs i det videre arbeidet med å videreutvikle verdens eneste artisteide musikktjeneste.

I TIDAL ser man at den norske profilen slår an hos brukerne: I 2015 var 43 av de 100 mest spilte albumene i TIDAL norske, mens 36 av de mest spilte låtene er norske.”

tidal.com/no

(Artikkelfoto: Tidal)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Scroll to Top