Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny Soulution 3-serie

Soulution 3-serien er oppgradert, det gjelder både integrerte og separate forsterkere, fonotrinn og DAC. Dette er ekte sveitsisk håndverk.

Skrevet av / 03.04.24 - 08:00
Ny Soulution 3-serie

Soulution lager ekte sveitsisk high-end, kjent for å levere et lydbilde som er en drøm for ørene – og et mareritt for bankkontoen.

At Soulution 3-serien er den rimeligste produktserien fra den kanten, må ikke lure deg til å tro at dette faktisk er noe hvermannsen har råd til. Det er snakk om inntil flere hundre tusen kroner pr. komponent!

Det er likevel for barnemat å regne, sammenlignet med de dyrere 5- og 7-seriene, hvor enkelte produkter koster over en million!

soulution_326
Soulution 326 forforsterker. Foto: Soulution

Den mest populære oppgraderes

3-serien er derimot den mest populære produktserien fra Soulution, nettopp fordi her er det til dels mulig for entusiaster å handle, om man sparer og prioriterer sine økonomiske ressurser.

Soulution vil nå løfte serien til nye høyder, med en gjennomgående oppdatering av hele modellutvalget.

soulution_3XX_tower
Foto: Soulution

De nye Soulution 3-serie-modellene består av

 • 312 effektforsterker
 • 326 forforsterker (med valgfri phono og DAC)
 • 331 integrert forsterker (med valgfri phono og DAC)
 • 350 MC fonotrinn
 • 360 DAC

Mer kraft, enda bedre fase

Effektforsterkeren 312 og den integrerte 331 har fått ny svitsjet strømforsyning med hele 4200 W toppeffekt. Dette for å gi betydelig bedre kraft og kontroll, men også høyere oppløsning, spesielt i bassområdet. Samtidig er alle små signalkretser optimalisert for å minimere selv de minste faseforskyvinger, som blant annet gir et ekstra bra stereoperspektiv, en større romgjengivelse, og bedre timing og rytmikk.

soulution_350
Soulution 350 fonoforsterker for MC-pickuper. Foto: Soulution

Mer allsidig med DAC og phono

Forforsterkeren 326 kan nå, i likhet med den integrerte 331, fås med innebygget DAC og MC phonotrinn. Ønsker du ende høyere ytelse, byr fonoforsterkeren 350 og den frittstående DAC-en 360 på enda høyere ytelse enn forgjengerne, skal vi tro produsenten.

Teknologi i verdensklasse

Selv om 3-serien er Soulutions «inngangsmodeller», er teknologien i ypperste verdensklasse, i følge Soulution selv. Man har hele veien fokusert optimalisere signalveien ved ikke minst å redusere faseproblemer, og øke strømreservene. Resultatet skal være en high-end-opplevelse utenom det vanlige – med bedre fokus, bedre romlighet og enda mer livaktig musikk.

soulution_312
Effektforsterker: Soulution 312. Foto: Soulution

Soulution 3-serien blir et mareritt for bankkontoen

Men du skal være temmelig velstående – eller ha ganske spinnville prioriteringer (i vanlige folks øyne, men selvsagt ikke i våre!) – for å tre inn i Soulution-verdenen, selv på 3-serie-nivå. Veiledende priser er 16 000 sveitsiske franc (190 000 kr) for 326 forforsterker uten ekstramoduler, 20 500 CHF (250 000 kr) for effektforsterkeren 312 og 25 000 CHF (300 000 kr) for den integrerte forsterkeren 331.

Fonoforsterkeren 350 koster 16 500 CHF (200 000 kr), og DAC-en havner på 18 500 CHF (220 000 kr).

Siden vi har 25 prosent MVA her hjemme, hvor den ligger på 8,1 prosent i Sveits, må du legge til drøyt 15 prosent for å få norske priser. Så er det helt sikkert litt ekstra for frakt, så vi tipper du like greit kan runde opp til 20 prosent påslag på den sveitsiske prisen.

Mer info: soulution-audio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • Prøv LB+ i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total års abonnement
  Kun 137.50 mnd

  Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top