TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Ny retroforsterker fra Yamaha

De dyrere Yamaha-forsterkerne spiller stort og vakkert, derfor har vi forventninger til den kommende A-S1100.

forfatter
Publisert 01.06.15 - 14:12

De er kanskje best kjent for sine receivere og musikkinstrumenter, men Yamahas hi-fi-forsterkere fortjener å komme bedre frem i lyset. I våre tester har de alltid gjort det bra, og helt siden A-S700 vant denne testen, har de vært blant de mest vellydende integrerte forsterkene vi har testet.

Derfor har vi forventninger til A-S1100 som kommer i juli 2015.

Yamaha A-S1100Den er solid bygget med en vekt på 23 kilo, og har et symmetrisk oppbygget kretsløp, med effektmetere på fronten. Yamaha oppgir effekten til 95 w (160w, 4 ohm, 1kHz,) basert på Mosfet-transistorer og en sjenerøs strømforsyning.

Retrodesignet finnes i sort eller sølv med tresider og en rekke analoge lydinnganger. Deriblant platespillerinngang for MC- eller MM-pickup, men ingen digitale innganger.

Forsterkeren er åpenbart rettet mot de som foretrekker en separat DAC eller nettverksspiller.

Yamaha A-S1100 bak

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Men high-end hi-fi var slett ikke dødt. Alt tyder på at High-End 2022 i München var en dundrende suksess.
Endelig fyller Burmester hullet med 218 og 216 Det tok sin tid, men nå er to nye forsterkere klare.
Arne er integrert og leverer 30 w effekt Svenske Engstrøm lager sin første integrerte forsterker.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fram full vintagestil på high end-messen i München.
Dynaudio gjør det enkelt med trådløse Focus Du trenger bare to Focus-høyttalere for å strømme musikk.
High End 2022: Ny jernhøyttaler med spennende elementer Endelig kommer det en større utgave av den utmerkede Jern. Og med helt ville høyttalerelementer.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend