Ny referanse nettverksspiller fra Chord

Chord Electronics lanserer nettverksspilleren DSX1000. En dyr jækel, som har sitt å leve opp til.
Annonse
Annonse
forfatter

Nå som ingen lenger kjøper CD-er, er det bare rett og rimelig at vi får skikkelig produkter til å strømme vår digitale musikksamling. Og få gjør det vel like skikkelig som Chord i denne disiplinen, med nettverksspilleren DSX1000, som plasserer seg i High-end-klassen med stor H.

Prisen på DSX1000 starter nemlig på 7.500 engelske pund, som oversatt til norske kroner fort blir 75.000 eller enda mer, når frakt, toll og norsk moms skal regnes ut.

Digital presisjon
Den nye nettverksspilleren har samme digitale oppbygning som flaggskipkonverteren QBD76 HDSD og CD-spilleren Red Reference MkIII. Strømmingsslusa er direkte koblet til DAC-brikken, og alt av innkommende data reklokkes for å fjerne jitter. Sagt mindre teknisk er spilleren laget for å gjøre det absolutt beste ut av den digitale musikksamlingen, slik at alle nuller og enere i det digitale signalet ikke bare overføres komplett, men også til rett tid. Og med absolutt lavest mulig forvrengning i oversettelsen til analog strøm.

Analog volumkontroll
En fiffig detalj er at DSX1000 har analog volumkontroll, den samme som sitter i high-end-forforsterkeren CPA8000, som gjør at spilleren kan kobles rett i en effektforsterker eller et par aktive høyttalere og dermed gi en lang blås i hele forforsterkeren.

Ønsker du likevel å benytte deg av din egen forforsterker, eller vil koble DSX1000 til en integrert forsterker, kan også utganger med fast lydnivå benyttes. Spilleren har både balanserte XLR og ubalanserte RCA utganger, slik at den kan brukes med alle mulige forsterkere.

Annonse
Chord DSX1000 er også tilgjengelig i svart nikkelutførelse.

Formater
Av musikkformater støtter spilleren MP3, WMA, WAV, AAC, Ogg Vorbis, Apple Lossless og tapsfritt FLAC-format opptil 24-bit/192 kHz. De fleste formater, altså.

Styr spilleren via medfølgende fjernkontroll, og se informasjon om musikken i spillerens tegnrute. Eller bruk en av de mange fjernkontrollappene for smartmobil eller nettbrett som finnes. Produktet er nemlig såkalt UPnP-kompatibelt (Universal Plug ’n’ Play). Vi kan blant annet anbefale Linns app Kinsky.

Chord lover dessuten å komme med en egen spesialversjon av appen Songbook som snart blir tilgjengelig for bærbare Apple-produkter, mens en Android-versjon er planlagt senere. Intet ord om Windows.

Pris
DSX1000 koster 7.500 engelske pund i standard utførelse, eller nikkelbelagt for 330 pund ekstra. Vi regner med at du kan gange dette med 10-12 for å finne norsk pris, når produktet eventuelt blir tilgjengelig i Norge.

chordelectronics.co.uk
dynaudio.dk

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.