Ny budsjettkiller? Pro-ject platespiller

Debut Carbon får tonearm i karbonfiber.
Annonse
Annonse
forfatter

Vinyl er i vinden som aldri før, og nå ser østerrikske Pro-ject sitt snitt til å oppgradere en av sine mest populære modeller.

Debut Carbon er en evolusjon av bestselgeren Debut III, som er kjent for å ha deler (lager, plint, platetallerken og tonearm) av høy kvalitet til en fornuftig pris. Den viktigste endringen på Carbon-modellen er tonearmen i karbonfiber.  Karbonfiber er som kjent et lett og stivt materiale, og gir gode arbeidsbetingelser for pickup-en når den skal hente mest mulig informasjon ut av platerillene. I tillegg ser det jo ganske stilig ut!


Foruten karbonarmen har Debut-modellen også fått en oppgradert motor med sorbotandemping, som skal resultere i mindre vibrasjoner og jevnere gange. Pro-ject har for øvrig sløyfet den fastmonterte signalkabelen slik at man kan bruke en separat RCA-kabel av valgfri lengde og kvalitet.

Pro-ject Debut Carbon kommer i en rekke farger (hvit, rød, blå, gul, grønn, sølv eller svart pianolakk) med Ortofon OM10 pickup som standard, men kan også leveres med den høyere spesifiserte 2M Red mot et lite tillegg i prisen.

Lyd & Bilde planlegger en test av fornuftig prisede platespillere etter hvert, mon tro om ikke Pro-jects nykommer bør være med der!

Priser: ca 3.000 kr med OM10 pickup, ca 3.500 kr med 2M Red.

www.project-audio.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.