Ny budsjettkiller? Pro-ject platespiller

Debut Carbon får tonearm i karbonfiber.
forfatter

Vinyl er i vinden som aldri før, og nå ser østerrikske Pro-ject sitt snitt til å oppgradere en av sine mest populære modeller.

Debut Carbon er en evolusjon av bestselgeren Debut III, som er kjent for å ha deler (lager, plint, platetallerken og tonearm) av høy kvalitet til en fornuftig pris. Den viktigste endringen på Carbon-modellen er tonearmen i karbonfiber.  Karbonfiber er som kjent et lett og stivt materiale, og gir gode arbeidsbetingelser for pickup-en når den skal hente mest mulig informasjon ut av platerillene. I tillegg ser det jo ganske stilig ut!


Foruten karbonarmen har Debut-modellen også fått en oppgradert motor med sorbotandemping, som skal resultere i mindre vibrasjoner og jevnere gange. Pro-ject har for øvrig sløyfet den fastmonterte signalkabelen slik at man kan bruke en separat RCA-kabel av valgfri lengde og kvalitet.

Pro-ject Debut Carbon kommer i en rekke farger (hvit, rød, blå, gul, grønn, sølv eller svart pianolakk) med Ortofon OM10 pickup som standard, men kan også leveres med den høyere spesifiserte 2M Red mot et lite tillegg i prisen.

Lyd & Bilde planlegger en test av fornuftig prisede platespillere etter hvert, mon tro om ikke Pro-jects nykommer bør være med der!

Priser: ca 3.000 kr med OM10 pickup, ca 3.500 kr med 2M Red.

www.project-audio.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.