Hi-fi

Rørentusiasten Nagra tilbyr ekte sveitserkvalitet i form av platespillerforsterkeren BPS. Her er rørene dog fjernet, for å kunne senke prisen.

Nagra er kjent for sine ytterst påkostete rørbaserte produkter, spesielt kanskje for sine forforsterkere for studioopptak. Men de har også etter hvert blitt anerkjent for sine kompromissløse konsumentprodukter; CD-spillere så vel som forsterkere og platespillerforsterkere (modellen VPS, også den med rør).

Men de har aldri vært kjent for å lage ”solid state”, eller transistorbaserte produkter. Den nye platespillerforsterkeren BPS er et unntak. Her er rørene fjernet til fordel for bipolare transistorer for å få ned prisen. Dette har også resultert i en mindre og mer praktisk størrelse.

For et renest mulig signal er BPS batteridrevet. Men frykt ikke, forbruket er såpass lavt at den kan fungere i inntil 100 timer på et enkelt 9-volt batteri! Batteridrift gjør dessuten at man slipper å bruke mye penger på en komplisert ekstern strømforsyning.

For nøyaktig å kunne matche impedansen til platespillerens pickup, bruker BPS små plugger (jumpere), som må tilpasses manuelt. Platespillerforsterkeren passer til både MC- og MM-pickuper.

Alle kretser er montert på ett enkelt kretsbrett, og kun diskrete komponenter er brukt (JAN standard). Påkostete kondensatorene sørger for en rask levering med lav forvrengning. Motstander er av typen MELF (Metal Electrode Leadless Face), som skal være bra greier.

MC-transformatorene er designet og viklet av Nagra selv.
Prisen i Skandinavia er satt til 16 400 norske kroner.
www.nagraaudio.com
www.psaudio.dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.