TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ny platespillerforsterker fra Nagra

Rørentusiasten Nagra tilbyr ekte sveitserkvalitet i form av platespillerforsterkeren BPS. Her er rørene dog fjernet, for å kunne senke prisen.

forfatter
Publisert 11.02.09 - 10:07

Nagra er kjent for sine ytterst påkostete rørbaserte produkter, spesielt kanskje for sine forforsterkere for studioopptak. Men de har også etter hvert blitt anerkjent for sine kompromissløse konsumentprodukter; CD-spillere så vel som forsterkere og platespillerforsterkere (modellen VPS, også den med rør).

Men de har aldri vært kjent for å lage ”solid state”, eller transistorbaserte produkter. Den nye platespillerforsterkeren BPS er et unntak. Her er rørene fjernet til fordel for bipolare transistorer for å få ned prisen. Dette har også resultert i en mindre og mer praktisk størrelse.

For et renest mulig signal er BPS batteridrevet. Men frykt ikke, forbruket er såpass lavt at den kan fungere i inntil 100 timer på et enkelt 9-volt batteri! Batteridrift gjør dessuten at man slipper å bruke mye penger på en komplisert ekstern strømforsyning.

For nøyaktig å kunne matche impedansen til platespillerens pickup, bruker BPS små plugger (jumpere), som må tilpasses manuelt. Platespillerforsterkeren passer til både MC- og MM-pickuper.

Alle kretser er montert på ett enkelt kretsbrett, og kun diskrete komponenter er brukt (JAN standard). Påkostete kondensatorene sørger for en rask levering med lav forvrengning. Motstander er av typen MELF (Metal Electrode Leadless Face), som skal være bra greier.

MC-transformatorene er designet og viklet av Nagra selv.
Prisen i Skandinavia er satt til 16 400 norske kroner.
www.nagraaudio.com
www.psaudio.dk

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde