Search
Generic filters

Ny, norsk radiostasjon

Den nye radiostasjonen Ordentlig Radio er lansert, som ren nettradio til å begynne med. Og med relativt god båndbredde.

Å lansere en ny FM-radiostasjon i dag kan synes merkelig, all den tid det er bestemt at FM-båndet skal slukkes i 2017 (såfremt minst 50 prosent hører på digitalradio innen 2015). Men det stopper ikke Ordentlig Radio fra å lansere seg.

Stasjonen, som blant annet har Øystein Sunde, Halvtan Sivertsen og Hanne Krogh som aksjonærer, og med radioveteran Tor Andersen (P4) i spissen, hadde i 2009 gitt opp å få FM-konsesjon fra Medietilsynet. Valget falt til slutt på å lansere seg som ren digitalradiostasjon. Hvilket de gjorde forrige uke, etter lenger tid med prøvesending på sin egen hjemmeside. Håpet om FM-konsesjon har nå dessuten blomstret opp igjen, for det er snakk om at radioen kan nå ut på FM-båndet allerede etter sommerferien. Så blir det DAB i 2013.

Ordentlig Radios stemmer er Tor Andersen selv, og Michael Skorbakk, kjent fra NRK P1. Skorbakk er forøvrig også blant initiativtakerne for nå å få radiostasjonen på luften.

Stasjonens profil er norsk musikk, på alle språk. Gi plass til talentfulle norske artister som ikke ellers får spilletid andre steder.

– Men det er ikke først og fremst artistene som er min årsak til at vi har satt i gang Ordentlig Radio. For meg er det lytterne. At jeg nå har en mulighet til å spille all den gode norske musikken for lytterne mine. At det også er bra for norske musikere, gjør jo ikke noe, sier Andersen til radioassistant.com.

Blandet musikk
I tillegg til å spille gjennom sine A- og B-lister, har stasjonen sendinger som ”Lytt på nytt”, hvor det profileres en ny artist, ”100% kvinner”, som ikke trengs videre forklaring, ”ToppNorsken” med nåtidens schlagere og ”Norsk metall”. I tillegg finnes programmer som ”uHørt” med ukjente men forhåpentlig kommende artister, ”Bluesarven”, ”Trekkspilltimen” og ”Gull-grooven”, med gamle klassikere.

Mens mange nettradiostasjoner sender med middelmådig båndbredde (NRK-kanalene sender for eksempel med 192 kbps MP3, mens P4 er nede på begredelige 96 kbps MP3), tar Ordentlig Radio mål for seg å tilby best mulig lyd på nettradio. For tiden sendes stasjonen i 224 kbps MP3, men planen er 320 kbps etter hvert. I følge Michael Skorbakk, er det ikke stor hørbar forskjell på 224 og 320, så akkurat nå prioriteres ikke den ekstra kostnaden den høyere båndbredden medfører. Men at 224 kbps må likevel sies å være ganske bra. Lyden på Ordentlig Radio er i undertegnedes ører i den øvre klassen hva nettradio angår.

Slik hører du på Ordentlig Radio:
Fra dedikert nettradioenhet (Pinell Explorer, Tivoli Pal, etc).
Fra PC/Mac: Strøm direkte fra oradio.no, eller via iTunes.
Fra iTunes: Finn radioknappen – deretter «International», Ordentlig Radio ligger alfabetisk i lista.
Fra smartmobil/nettbrett: klikk her.

oradio.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.