Search
Generic filters

Ny integrert fra Arcam

Vi blir lovet en ny milepæl med forsterkeren A29 fra Arcam. Og det til en ganske hyggelig pris.

For rundt 12.000 kroner får du den helt nye integrerte forsterkeren A29 fra Arcam. Komponenter er valgt fra øverste hylle, og den litt spesielle Klasse D-konstruksjoner benytter dobbelt sett strømforsyninger. Den første strømforsyningen har lavere effekt, og kjøres i ren Klasse A, for den aller reneste gjengivelsen av de lavere musikksignalene. Skulle musikksignalet kreve mer kraft, vil den andre strømforsyningen overta, og gi ekstra turbokraft til musikken. I følge Arcam er nyere silisiumtransistorer så raske at denne overgangen skjer mye raskere enn musikksignalet krever, langt utenfor båndbredden for lyd. Resultatet er god driftseffektivitet, kombinert med forsvinnende lav forvrengning.

Pressemeldingen hevder at Arcam hopper bukk over konkurransen, med ”80 massive watt pr. kanal i 8 ohm”. Jeg vet ikke helt på hvilken planet man kan kalle 80 watt for massivt, med tanke på at konkurrenter som for eksempel Rotel og NAD begge har både billigere og kraftigere forsterkere på menyen. Og ser man på effekten i 4 ohm, er denne oppgitt til 2 x 175 watt. Dette er mer enn det dobbelte enn effekten i 8 ohm, noe som rett og slett er umulig.

Ser man bort fra en sunn skepsis rundt den oppgitte effekten, er det all grunn til å være spent på A29. Vi vet hva Arcams produkter er gode for, og vi har tidligere vært svært begeistret for produsentens forsterkere. Og som Arcam selv sier det: ”kraft er ingenting uten kontroll.” Det har vi også erfart med forsterkere fra blant andre Naim, for eksempel Nait XS, som bare er oppgitt til å yte 2 x 60 watt, men som i en gruppetest vi gjorde i 2009 spilte fletta av mye annet med høyere spesifikasjoner.

Vi har allerede fått Arcam A29 inn døra, og gleder oss til å komme i gang med testingen.

akustikk.no

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.