Ny integrert fra Arcam

Vi blir lovet en ny milepæl med forsterkeren A29 fra Arcam. Og det til en ganske hyggelig pris.

Skrevet av / 17.08.15 - 13:33
Ny integrert fra Arcam

For rundt 12.000 kroner får du den helt nye integrerte forsterkeren A29 fra Arcam. Komponenter er valgt fra øverste hylle, og den litt spesielle Klasse D-konstruksjoner benytter dobbelt sett strømforsyninger. Den første strømforsyningen har lavere effekt, og kjøres i ren Klasse A, for den aller reneste gjengivelsen av de lavere musikksignalene. Skulle musikksignalet kreve mer kraft, vil den andre strømforsyningen overta, og gi ekstra turbokraft til musikken. I følge Arcam er nyere silisiumtransistorer så raske at denne overgangen skjer mye raskere enn musikksignalet krever, langt utenfor båndbredden for lyd. Resultatet er god driftseffektivitet, kombinert med forsvinnende lav forvrengning.

Pressemeldingen hevder at Arcam hopper bukk over konkurransen, med ”80 massive watt pr. kanal i 8 ohm”. Jeg vet ikke helt på hvilken planet man kan kalle 80 watt for massivt, med tanke på at konkurrenter som for eksempel Rotel og NAD begge har både billigere og kraftigere forsterkere på menyen. Og ser man på effekten i 4 ohm, er denne oppgitt til 2 x 175 watt. Dette er mer enn det dobbelte enn effekten i 8 ohm, noe som rett og slett er umulig.

Ser man bort fra en sunn skepsis rundt den oppgitte effekten, er det all grunn til å være spent på A29. Vi vet hva Arcams produkter er gode for, og vi har tidligere vært svært begeistret for produsentens forsterkere. Og som Arcam selv sier det: ”kraft er ingenting uten kontroll.” Det har vi også erfart med forsterkere fra blant andre Naim, for eksempel Nait XS, som bare er oppgitt til å yte 2 x 60 watt, men som i en gruppetest vi gjorde i 2009 spilte fletta av mye annet med høyere spesifikasjoner.

Vi har allerede fått Arcam A29 inn døra, og gleder oss til å komme i gang med testingen.

akustikk.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top