Høyttaler

Forbedringene er så mange at Ole Klifoth kaller SR3-serien en ny høyttalerserie. En serie du kan bestemme fargen på selv.
forfatter

Audiovectors nye serie kalles SR og består av fire modeller i den gulvstående serien, fra Super, Signature, Avantgarde og Avantgarde Arreté som toppmodellen. De ligner på den utgående Si3-serien som vi har testet tidligere, men er oppgradert på alle vesentlige områder. Alle modellene har fått oppgraderte kabinetter med forbedret stivhet og enda bedre demping.

Les testen av den digitale Avantgarde Arreté med innebygget forsterker her.

Høyttalerelementene er forbedrede utgaver av de vi kjenner fra Si3, men her har konstruktøren lyttet seg frem og fintrimmet elementene ytterligere. I Super og Signature-versjonene har Klifoth utviklet en enda bedre soft dome-diskant, mens de påkostede Avantgarde og Arreté, har en forbedret versjon av den anerkjente Air Motion Transfomerdiskanten.

SR3 wood

Den flate bånddiskanten er finjustert slik at potensielle egenresonanser er flyttet vekk fra det hørbare frekvensområdet. Kabinettutførelsen er også forbedret, med blant annet høyglans treutførelse (som på bildet over) i rosewood eller cherry, med pianolakk i sort eller hvitt, eller i matt sort eller hvit, for de som foretrekker det.

Frontplaten er normalt i grafittgrått som på bildet over, men kan også leveres i sølvgrått eller i sort eller hvit høyglans.

Det er også mulig å bestille høyttaleren i akkurat den fargen som passer akkurat deg best, mot et pristillegg.
SR bookshelf

Bokhylleutgavene har også fått en overhaling, og den enkleste SR1 Super starter på 16.000 kr paret, mens toppmodellen SR1 Avantgarde Arreté koster hele 37.000 kr.

De gulvstående SR3 Super koster 27.500 kr paret, og ender på 68.000 kr for toppmodellen Avantgarde Arreté. Det kommer også senter- og subwooferhøyttaler i den nye SR-serien, og senterhøyttaleren kan i likhet med bokhylle- og den gulvstående utgaven, oppgraderes fra Super til Avantgarde Arreté-nivå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.