Forsterker

Den lille H70 har vært en suksess. Nå kommer arvtageren med enda bedre lyd, ny DAC om bord.
forfatter

Forsterkeren er bitte litt kraftigere med 2 x 80 w, men det er ikke det viktigste med H80. Alt er nemlig nytt på innsiden av kabinettet. Hele forsterkeren er bygget opp med erfaringene og mye av teknologien hentet fra Hegels referanseforsterkere, P30 og H30. I tillegg har den fått en ny digitalomvandler som takler 24-bit/192 kHz lydfiler fra digitale lydkilder.

Med to optiske, to koaksiale og en USB-inngang, kan man koble til fem digitale lydkilder. Blant annet laptopen slik at man kan bruke forsterkerens DAC, til å prosessere lyden fra strømmetjenester som Wimp og Spotify.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

H80 har også tre analoge lydinnganger, deriblant en balansert XLR-inngang, men ingen subwoofer eller forforsterkerutgang.

En tegnrute forteller deg hvilken inngang som er valgt. Inngangsvelgeren for digitalinngangene på H70, er altså terminert på etterfølgeren H80.

Testen av H70 leser du her.

Forsterkeren er allerede på testbenken, og testen leser du i septemberutgaven av L&B.

Hegel H80 er leveringsklart i september, til 9995 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.