Search
Generic filters

Ny generasjon Bluesound

De helt nye Bluesound-produktene lover bedre brukervennlighet og den samme gode høyoppløste lyden.

Vi likte veldig godt den første generasjonen av Bluesound-produkter. Nå er en ny generasjon her. Nøkkelordet, foruten et nytt og mer kompakt utseende, er prosessorkraft.

Med mer kraft lastes alt raskere. Produktet starter raskere, strømmetjenestene laster raskere og grensesnittet oppleves glattere og mer strømlinjeformet, og med Gigabit-hastighet over ethernet åpnes det for enda mer stabil musikkoverføring. Ikke at sistnevnte nødvendigvis er veldig viktig på musikkprodukter, da selv 24-bit/192 kHz musikkfiler i stereo (som Bluesound nå endelig støtter) bruker under 10 Mbps båndbredde på hjemmenettverket. Når vi likevel har opplevd ustabiliteter med høyoppløst musikk, har det som regel vært over det trådløse nettverket. Forhåpentligvis har de nye Bluesound-produktene også blitt enda bedre på dette, men vi ser at de ikke støtter den nye AC-standarden med høyere båndbredde, så det blir spennende å finne ut av.

En spennende produktfamilie
De nye Bluesound-produktene er som de forrige ment å fungere sammen som et multiromssystem. De som har brukt Sonos-produkter før vil nikke anerkjennende til konseptet. Du kan for eksempel ha en nettverksspiller i stua koblet til stereoanlegget, en nettverksforsterker på kontoret tilkoblet noen kompakthøyttalere, og dedikerte strømmehøyttalere på kjøkken, bad og soverom, og alt kan spille i tandem. Spill samme musikk i alle rom, eller velg forskjellig musikk til ulike rom. Lydnivået kan stilles uavhengig.

Og Hi-Fi Klubben, som har en eierandel i Bluesound og stor innflytelse på hvordan produktene skal bli, lover at brukergrensesnittet er enda bedre enn tidligere, og produktene langt mer stabile. Produktene strømmer musikk fra Spotify, Tidal / Wimp, Deezer m.fl., samt høyoppløste lydfiler fra nettverkstilkoblet datamaskin, USB-minne og filer som ligger lokalt lagret på mobiltelefon og nettbrett. Internettradio er også innebygd.

POWERNODE 2 strømmer musikken trådløst og har en oppgitt forsterkerkraft på 2 x 60 watt.
POWERNODE 2 strømmer musikken trådløst og har en oppgitt forsterkerkraft på 2 x 60 watt. Foto: Bluesound

Nettverksforsterker – POWERNODE 2
POWERNODE 2 er Bluesound-systemets trådløse stereoforsterker. Vi loves 2 x 60 watt, 24-bit avspilling og audiofil lydkvalitet, som vil ”passe fint til et par med virkelig gode hi-fi-høyttalere.” Strømming skjer via Wi-Fi / Ethernet eller Bluetooth. Tilgjengelig i svart eller hvit, til 6.998 kr. Til sammenligning kostet den første POWERNODE 5.198 kroner, hadde 2 x 50 watt og manglet Bluetooth.

Har du allerede et komplett stereoanlegg men mangler strømmefunksjon? NODE 2 er løsningen.
Har du allerede et komplett stereoanlegg men mangler strømmefunksjon? NODE 2 er løsningen. Foto: Bluesound

Nettverksspiller – NODE 2
NODE 2 er Bluesound-systemets trådløse nettverksspiller/forforsterker, som skal gi ekte audiofil streaming på det eksisterende anlegget ditt. Strøm alt fra Bluetooth til høyoppløst 24-bit musikk i beste mulige kvalitet. Fås i svart og hvit, til 4.498 kroner.

VAULT 2 kan strømme musikk fra nettverket, og har i tillegg CD-ripper og innebygd harddisk på 2 TB.
VAULT 2 kan strømme musikk fra nettverket, og har i tillegg CD-ripper og innebygd harddisk på 2 TB. Foto: Bluesound

Nettverksspiller med CD-ripper og harddisk – VAULT 2
VAULT 2 er Bluesound-systemets utvidede musikkstreamer med innebygget CD-ripper og 2TB HDD-musikklager. Vi loves ”ekte audiofil lyd til anlegget”, og du kan strømme alt fra Bluetooth til 24-bit musikk i beste mulige kvalitet. Svart eller hvit, prisen er 8.998 kroner.

PULSE er den største trådløshøyttaleren fra Bluesound.
PULSE er den største trådløshøyttaleren fra Bluesound. Foto: Bluesound

Trådløse høyttalere – PULSE og PULSE Mini
PULSE er en trådløs høyttaler, som i virkeligheten er et alt-i-ett-anlegg med ”avansert digital forsterkerteknologi av skyhøy kvalitet. Det gir suverent ren og dynamisk lyd, og betjeningen er intiutiv og lekker via en app fra iOS eller Android”. Tilgjengelig i flere farger, til 5.698 kroner.

Ønsker du en mer kompakt høyttaler? Prøv PULSE Mini. Foto: Bluesound
Ønsker du en mer kompakt høyttaler? Prøv PULSE Mini. Foto: Bluesound

Ønsker du en mer kompakt høyttaler, er PULSE Mini svaret. Hi-Fi Klubben lover en ”utrolig velspillende trådløs høyttaler som lever helt opp til Bluesound-systemets audiofile rykte.” Høyttaleren har visstnok hele 60 innebygde watt, og kobler du den til TV-en med optisk eller analog kabel, kan TV-ens fjernkontroll styre lydnivået. Tilgjengelig i svart eller hvit, til 4.498 kroner.

hifiklubben.no

(Artikkelfoto: Bluesound)

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.