TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Ny forsterkerserie fra Aavik

Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen

forfatter
Publisert 25.11.22 - 11:22

Audio Group Denmark er et ganske nytt navn i hi-fi-verdenen, men absolutt et navn vi må ta hensyn til.

Et av selskapene i gruppen er Aavik, som lager forsterkere i den tunge enden av skalaen. Og som nettopp har hevet ambisjons- og prisnivået enda et hakk.

Dette gjør de med en ny forsterkerserie ved navn 880. Serien består av I-880, som er en integrert forsterker, og forforsterkeren C-880, som er en effektforsterker.

Inntil videre er det litt sparsomt med harde tekniske data i pressematerialet, og 880-serien er heller ikke å finne på selskapets nettside enda. Men det fortelles i hvert fall at effektdelen leverer 2 x 200 watt i ren klasse A. Og at «den ikke bruker mer effekt enn nødvendig.» Vi er spente på å se hvordan dette fungerer i praksis, da klasse A-drift vanligvis betyr at det trekkes full kraft hele tiden.

Av andre utradisjonelle tekniske løsninger fra Aaviks pressemateriale, fortelles det om innebygd analog romkorreksjon i I-880 og C-880 i form av et filter, som skal fjerne frekvenspunkter i mellomtoneområdet og «tilpasse lydoutput til størrelsen av rommet.» Forsterkerne har også en analog filtrert utgang til subwoofer.

Aavik bruker noe de kaller «Active Tesla Coils» i sine forsterkere. (Foto: Aavik)

Aavik jobber med noe de kaller «Active Tesla Coils,» hvor spoler vridd i par tilfører analog dithering ved hjelp av motfase-signaler, noe som skulle forsterke musikksignalet og eliminere bakgrunnsstøy. Ifølge Aavik.

Formspråket er også tydelig i den nye forsterkerserien. Og det er det en kjent grunn til. Det er nemlig Flemming Erik Rasmussen som har stått for den estetiske utformingen av produktene, mens Michael Børresen står bak elektronikken. Hvis navnet Flemming Rasmussen hørtes kjent ut, er det fordi han er grunnlegger og tidligere eier av Gryphon.

De rene linjene skyldes Flemming Erik Rasmussen. Kjøleplaten virker imidlertid litt liten for en forsterker som skal levere 2 x 200 watt i klasse A. (Foto: Aavik)

Aavik I-880 er tilgjengelig nå, mens C-880 og P-880 skal være klare i januar. Prisen er den samme for de tre forsterkerne: EUR 67.000. Altså rundt 700.000 norske kroner. Per stykk.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Budsjettvennlige forsterkere med Bluetooth En enkel og en avansert integrert forsterker.
Følg Lyd & Bilde