Nyhet

Ny forsterkerserie fra Aavik

Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen

Skrevet av / 25.11.22 - 11:22
Ny forsterkerserie fra Aavik

Audio Group Denmark er et ganske nytt navn i hi-fi-verdenen, men absolutt et navn vi må ta hensyn til.

Et av selskapene i gruppen er Aavik, som lager forsterkere i den tunge enden av skalaen. Og som nettopp har hevet ambisjons- og prisnivået enda et hakk.

Dette gjør de med en ny forsterkerserie ved navn 880. Serien består av I-880, som er en integrert forsterker, og forforsterkeren C-880, som er en effektforsterker.

Inntil videre er det litt sparsomt med harde tekniske data i pressematerialet, og 880-serien er heller ikke å finne på selskapets nettside enda. Men det fortelles i hvert fall at effektdelen leverer 2 x 200 watt i ren klasse A. Og at “den ikke bruker mer effekt enn nødvendig.” Vi er spente på å se hvordan dette fungerer i praksis, da klasse A-drift vanligvis betyr at det trekkes full kraft hele tiden.

Av andre utradisjonelle tekniske løsninger fra Aaviks pressemateriale, fortelles det om innebygd analog romkorreksjon i I-880 og C-880 i form av et filter, som skal fjerne frekvenspunkter i mellomtoneområdet og “tilpasse lydoutput til størrelsen av rommet.” Forsterkerne har også en analog filtrert utgang til subwoofer.

Aavik bruker noe de kaller “Active Tesla Coils” i sine forsterkere. (Foto: Aavik)

Aavik jobber med noe de kaller “Active Tesla Coils,” hvor spoler vridd i par tilfører analog dithering ved hjelp av motfase-signaler, noe som skulle forsterke musikksignalet og eliminere bakgrunnsstøy. Ifølge Aavik.

Formspråket er også tydelig i den nye forsterkerserien. Og det er det en kjent grunn til. Det er nemlig Flemming Erik Rasmussen som har stått for den estetiske utformingen av produktene, mens Michael Børresen står bak elektronikken. Hvis navnet Flemming Rasmussen hørtes kjent ut, er det fordi han er grunnlegger og tidligere eier av Gryphon.

De rene linjene skyldes Flemming Erik Rasmussen. Kjøleplaten virker imidlertid litt liten for en forsterker som skal levere 2 x 200 watt i klasse A. (Foto: Aavik)

Aavik I-880 er tilgjengelig nå, mens C-880 og P-880 skal være klare i januar. Prisen er den samme for de tre forsterkerne: EUR 67.000. Altså rundt 700.000 norske kroner. Per stykk.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Gjetter du prisen?

Djevelen kommer igjen

Aston Martin med B&W: Konsertlyd i verdens første Super Tourer

Legendarisk forsterker gjenoppstår

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

High-end du neppe har sett før

Scroll to Top