Gulvhøyttaler

De stilrene CM-høyttalerne fra B&W, har lenge vært blant våre favoritter. Nå kommer en ny toppmodell i serien, med diskantelementet utenpå kabinettet.
Annonse
Annonse
forfatter

De slanke CM10 har fått en mer omfattende bestykning enn de mindre CM9, og her er diskantelementet plassert på toppen av kabinettet. Akkurat som på B&Ws high-end 800-serie.

I CM10 har de valgt den velkjente FST mellomtonen med den karakteristiske gule kevlar-menbranen, i tillegg til tre basselementer i et gulvstående bassreflekskabinett. Mellomtoneelementet er dessuten koblet mekanisk til kabinettets bakside, for å forsterke konstruksjonen og holde resonanser borte fra membranen.

B&W sier at følsomheten til høyttalerne er forbedret med 50 prosent, som skulle bety at de er lettere å drive for forsterkere. Bassen skal strekke seg til 30 hz, mens diskanten skal nå over 30.000 hz, med resonansfrekvensen så høyt som 38 kHz, takket være en membran med dobbel sjikt.

Høyttalerne som vil bli tigjengelig i matt hvit, glanset sort, mørk wenge- eller lys valnøttfiner, er ventet å koste opp mot 4000 Euro for paret.

Les testen av B&W CM8 her.

bwcm10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.