Search
Generic filters

Ny DAC og multispiller fra Electrocompaniet

Electrocompaniet fornyer to av sine mest populære komponenter.

Electrocompaniets multispiller EMP 2 har vært en populær enhet for de som ønsker seg en kombinert CD/SACD og Blu-ray/DVD spiller i high-end klassen. Nå har fabrikken på Tau i Stavanger sett sitt snitt til å oppgradere spilleren med forbedret teknikk og nye finesser.

Den nye EMP 3 støtter i følge Electrocompaniet «alle moderne audio og videoformater». I tillegg til å spille av CD og Blu-ray, kan den også streame musikk fra nettverk eller via USB.

Kjernen i oppgraderingen er en kraftig Kyoto-G2H Qdeo videoprosessor som foruten muligheten for 4K videooppskalering og 2D til 3D konvertering, skal gi glitende bildekvalitet fra Blu-ray og DVD.

I tillegg til doble HDMI utganger er EMP-3 utstyrt med en HDMI inngang, som gjør at du kan benytte den innebygde videochipen sine ferdigheter til også å forbedre bildekvaliteten fra andre videokilder.

Et av ankepunktene mot dagens EMP-2 har vært at oppstart og igangsetting av film og musikk har gått litt i seneste laget. Dette skal være rettet på den nye modellen, hvor betjeningen nå skal gå lynraskt takket være den innebygde Dual Core prosessoren.

På lydsiden har Electrocompaniet sørget for 7.1 analog multikanal utgang, samt dedikerte stereo analogutganger med balanserte XLR-uttak.

EMP 3 støtter både stereo og multikanal SACD i DSD format. DSD datastrømmen sendes direkte til D/A konverterne for konvertering til analog lyd, mens lyd med PCM format kan oppskaleres til 192kHz/24bit før konvertering.

Ny DAC

I tillegg til ny multispiller kommer det også en ny DAC fra Electrocompaniet. ECD 2 er en asynkron USB D/A konverter som støtter lyd opptil 192kHz/24 bit oppløsning. Electrocompaniet har angivelig jobbet mye med å redusere jitter i den nye konverteren, mens de fortsatt har bevart den velkjente varme lyden Electrocompaniet er kjent for.

Foruten USB-inngang har ECD 2 doble coax og SPDIF digitalinnganger, samt både XLR og RCA analoge stereoutganger.

ECD 2 kommer dessuten med innebygd volumkontroll og inngangsvelger, og kan dermed kobles direkte inn i en effektforsterker eller aktive høyttalere om man skulle ønske. Volum og kildevalg styres enkelt fra den medfølgende fjernkontrollen, eller ECT universalkontrollen.

EMP 3 og ECD 2 er tilgjengelig nå, til følgende priser:

ECD 2: 17.900 kroner

EMP 3: 21.500 kroner

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.