TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ny DAC og multispiller fra Electrocompaniet

Electrocompaniet fornyer to av sine mest populære komponenter.

forfatter
Publisert 06.12.12 - 10:25

Electrocompaniets multispiller EMP 2 har vært en populær enhet for de som ønsker seg en kombinert CD/SACD og Blu-ray/DVD spiller i high-end klassen. Nå har fabrikken på Tau i Stavanger sett sitt snitt til å oppgradere spilleren med forbedret teknikk og nye finesser.

Den nye EMP 3 støtter i følge Electrocompaniet «alle moderne audio og videoformater». I tillegg til å spille av CD og Blu-ray, kan den også streame musikk fra nettverk eller via USB.

Kjernen i oppgraderingen er en kraftig Kyoto-G2H Qdeo videoprosessor som foruten muligheten for 4K videooppskalering og 2D til 3D konvertering, skal gi glitende bildekvalitet fra Blu-ray og DVD.

I tillegg til doble HDMI utganger er EMP-3 utstyrt med en HDMI inngang, som gjør at du kan benytte den innebygde videochipen sine ferdigheter til også å forbedre bildekvaliteten fra andre videokilder.

Et av ankepunktene mot dagens EMP-2 har vært at oppstart og igangsetting av film og musikk har gått litt i seneste laget. Dette skal være rettet på den nye modellen, hvor betjeningen nå skal gå lynraskt takket være den innebygde Dual Core prosessoren.

På lydsiden har Electrocompaniet sørget for 7.1 analog multikanal utgang, samt dedikerte stereo analogutganger med balanserte XLR-uttak.

EMP 3 støtter både stereo og multikanal SACD i DSD format. DSD datastrømmen sendes direkte til D/A konverterne for konvertering til analog lyd, mens lyd med PCM format kan oppskaleres til 192kHz/24bit før konvertering.

Ny DAC

I tillegg til ny multispiller kommer det også en ny DAC fra Electrocompaniet. ECD 2 er en asynkron USB D/A konverter som støtter lyd opptil 192kHz/24 bit oppløsning. Electrocompaniet har angivelig jobbet mye med å redusere jitter i den nye konverteren, mens de fortsatt har bevart den velkjente varme lyden Electrocompaniet er kjent for.

Foruten USB-inngang har ECD 2 doble coax og SPDIF digitalinnganger, samt både XLR og RCA analoge stereoutganger.

ECD 2 kommer dessuten med innebygd volumkontroll og inngangsvelger, og kan dermed kobles direkte inn i en effektforsterker eller aktive høyttalere om man skulle ønske. Volum og kildevalg styres enkelt fra den medfølgende fjernkontrollen, eller ECT universalkontrollen.

EMP 3 og ECD 2 er tilgjengelig nå, til følgende priser:

ECD 2: 17.900 kroner

EMP 3: 21.500 kroner

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Følg Lyd & Bilde