TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Ny DAC og mange inn- og utganger.

McIntosh MCD12000 bruker rør i signalveien.

forfatter
Publisert 11.05.22 - 16:00

CD-spillere med vakuumrør er ikke hverdagskost. Luxman og Audio Research har gjort det før. Det samme har Rega, som laget en liten serie CD-spillere med rør, men det hører til sjeldenhetene at man finner rør andre steder i en forsterker.

Men det er naturligvis forsterkerledd i en CD-spiller også, og den nye McIntosh MCD12000 har 12AT7 og 12AX7A-rør plassert i signalveien. Selvsagt i den gode lydens tjeneste. Derfor har den også en 8-kanals digitalomvandler, basert på ESS Sabre Pro ES9038PRO. Som er en 32-bits og 8-kanals DAC splittet i venstre og høyre kanal.

MCD12000 Back
MCD12000 Bak

DAC-en har ESSs pantenterte Hyperstream II arkitektur, med Time Domain Jitter Eliminator, som skal være bedre på å undetrykke jitterstøy, og en spesialtilpasset R-kjernetransformator som skal ha et lavere støygulv enn vanlig.

Snur man spilleren ser man at den har delt signalvei mellom venstre og høyre kanal, hvor utgangene er plassert på hver side av alle de digitale inngangene. Digitale og analoge kretser har hver sin strømforsyning og er også skjermet fra hverandre.

MCD12000 Hero CD
MCD12000 Hero CD

De analoge utgangene er diskret oppbygget med balanserte op-amper, og det finnes en koaksial og en optisk digitalutgang her også. De digitale inngangene støtter 24-bit/192kHz og USB inngangen opptil 32-bit/384kHz, samt DSD512 og DXD384kHz.

Spilleren takler både SACD- og CD-er, og er klar for Roon-klient for de som vil strømme til spillerens innebyggede DAC.

MCD12000 har samme design med rackhåndtak og effektmetere på fronten, som den den integrerte MA12000, som har vakuumrør i forforsterkertrinnet.

MCD12000 Angle USB
MCD12000 front

 

Spilleren er allerede på vei til utvalgte butikker, i USA er den prissatt til 12.000 USD, knappe 120.000 kr pluss MVA her altså.

 

 

Les også Den eneste forsterkeren du trenger McIntosh MA12000 smeller ryggen og rensker lommeboken, men lyden gjør deg euforisk og lykkelig.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde