TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ny DAC og mange inn- og utganger.

McIntosh MCD12000 bruker rør i signalveien.

forfatter
Publisert 11.05.22 - 16:00

CD-spillere med vakuumrør er ikke hverdagskost. Luxman og Audio Research har gjort det før. Det samme har Rega, som laget en liten serie CD-spillere med rør, men det hører til sjeldenhetene at man finner rør andre steder i en forsterker.

Men det er naturligvis forsterkerledd i en CD-spiller også, og den nye McIntosh MCD12000 har 12AT7 og 12AX7A-rør plassert i signalveien. Selvsagt i den gode lydens tjeneste. Derfor har den også en 8-kanals digitalomvandler, basert på ESS Sabre Pro ES9038PRO. Som er en 32-bits og 8-kanals DAC splittet i venstre og høyre kanal.

MCD12000 Back
MCD12000 Bak

DAC-en har ESSs pantenterte Hyperstream II arkitektur, med Time Domain Jitter Eliminator, som skal være bedre på å undetrykke jitterstøy, og en spesialtilpasset R-kjernetransformator som skal ha et lavere støygulv enn vanlig.

Snur man spilleren ser man at den har delt signalvei mellom venstre og høyre kanal, hvor utgangene er plassert på hver side av alle de digitale inngangene. Digitale og analoge kretser har hver sin strømforsyning og er også skjermet fra hverandre.

MCD12000 Hero CD
MCD12000 Hero CD

De analoge utgangene er diskret oppbygget med balanserte op-amper, og det finnes en koaksial og en optisk digitalutgang her også. De digitale inngangene støtter 24-bit/192kHz og USB inngangen opptil 32-bit/384kHz, samt DSD512 og DXD384kHz.

Spilleren takler både SACD- og CD-er, og er klar for Roon-klient for de som vil strømme til spillerens innebyggede DAC.

MCD12000 har samme design med rackhåndtak og effektmetere på fronten, som den den integrerte MA12000, som har vakuumrør i forforsterkertrinnet.

MCD12000 Angle USB
MCD12000 front

 

Spilleren er allerede på vei til utvalgte butikker, i USA er den prissatt til 12.000 USD, knappe 120.000 kr pluss MVA her altså.

 

 

Les også Den eneste forsterkeren du trenger McIntosh MA12000 smeller ryggen og rensker lommeboken, men lyden gjør deg euforisk og lykkelig.
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde