TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Ny Audiolab-forsterker – og CD

Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!

forfatter
Publisert 22.11.22 - 16:41

Det er ikke ofte Audiolab kommer med nye modeller på markedet. Men de som lanseres har en tendens til å bli klassikere. Den kjente 8000A-forsterkeren fra 1983 var for mange introduksjonen hi-fi-verdenen. Den har siden fått en rekke etterfølgere, den siste modellen var 8300A fra 2016.

Denne gangen kommer ikke Audiolab bare med en ny modell, men faktisk en helt ny og mer ambisiøs serie, som består av både forsterker og CD-transport.

Audiolab 9000A er en integrert forsterker som er kraftigere, har bedre ytelse og byr på flere funksjoner enn noen av de tidligere modellene. Blant høydepunktene finner man trådløs tilkobling til bærbare enheter, et helt nytt RIAA-trinn og en ny ESS9038PRO-DAC i digitaldelen. En markant forskjell fra tidligere Audiolab-modeller er farge-LCD-skjermen, som viser kilde- og filopplysninger, i tillegg til å kunne underholde med to VU-metere.

Fargeskjermen på Audiolab 9000A kan vise nyttige oplysninger. Men den kan også vise beroligende VU-metere. (Foto: Audiolab)

Forsterkeren har fire digitale S/PDI-innganger – to koaksiale og to optiske. PCM-lyd støttes til 32-bit/768kHz sammen med DSD til 22,5 MHz (DSD512). Audiolab 9000A har også full dekoding av MQA-filer fra Tidal Masters. Effektdelen er klassisk klasse AB med diskrete komponenter og 100W pr. kanal i 8 ohm.

CD-transport

I likhet med vinylmediets død som ble avlyst til fordel for analog gjenoppstandelse, holder også CD-formatet seg fast. Derfor lanserer Audiolab også en ny CD-spiller, Audiolab 9000CDT. Bokstavene står for «CD Transport.» Det er nemlig snakk om en ren musikkspiller, da dekoding og signalbehandling foregår i forsterkeren.

Pris og tilgjengelighet:
Audiolab 9000A koster 26.999 kroner, og Audiolab 9000CDT koster 12.999 kroner. Begge finnes til salg hos HiFi-freaks.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Små magiske høyttalere De over 50 år gamle høyttalerne har aldri vært bedre enn nå, og gjør noe få andre høyttalere klarer.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Følg Lyd & Bilde