TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ny Audiolab-forsterker – og CD

Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!

forfatter
Publisert 22.11.22 - 16:41

Det er ikke ofte Audiolab kommer med nye modeller på markedet. Men de som lanseres har en tendens til å bli klassikere. Den kjente 8000A-forsterkeren fra 1983 var for mange introduksjonen hi-fi-verdenen. Den har siden fått en rekke etterfølgere, den siste modellen var 8300A fra 2016.

Denne gangen kommer ikke Audiolab bare med en ny modell, men faktisk en helt ny og mer ambisiøs serie, som består av både forsterker og CD-transport.

Audiolab 9000A er en integrert forsterker som er kraftigere, har bedre ytelse og byr på flere funksjoner enn noen av de tidligere modellene. Blant høydepunktene finner man trådløs tilkobling til bærbare enheter, et helt nytt RIAA-trinn og en ny ESS9038PRO-DAC i digitaldelen. En markant forskjell fra tidligere Audiolab-modeller er farge-LCD-skjermen, som viser kilde- og filopplysninger, i tillegg til å kunne underholde med to VU-metere.

Fargeskjermen på Audiolab 9000A kan vise nyttige oplysninger. Men den kan også vise beroligende VU-metere. (Foto: Audiolab)

Forsterkeren har fire digitale S/PDI-innganger – to koaksiale og to optiske. PCM-lyd støttes til 32-bit/768kHz sammen med DSD til 22,5 MHz (DSD512). Audiolab 9000A har også full dekoding av MQA-filer fra Tidal Masters. Effektdelen er klassisk klasse AB med diskrete komponenter og 100W pr. kanal i 8 ohm.

CD-transport

I likhet med vinylmediets død som ble avlyst til fordel for analog gjenoppstandelse, holder også CD-formatet seg fast. Derfor lanserer Audiolab også en ny CD-spiller, Audiolab 9000CDT. Bokstavene står for “CD Transport.” Det er nemlig snakk om en ren musikkspiller, da dekoding og signalbehandling foregår i forsterkeren.

Pris og tilgjengelighet:
Audiolab 9000A koster 26.999 kroner, og Audiolab 9000CDT koster 12.999 kroner. Begge finnes til salg hos HiFi-freaks.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

En kommentar om “Ny Audiolab-forsterker – og CD”

  1. Ser det linkes til danske HiFi-freaks. Man kan også kjøpe de hos Stereofil, dersom man heller ønsker å handle i en norsk forretning. Og det bør man jo.

    Svar

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Kuleste platespilleren vi har testet Det eneste problemet med Audio-Technica jubileumspiller, er at du ikke får tak i den.
Fantastisk velspillende strømmereceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, ser ut som en million, og lyder fenomenalt godt.
lbpluss
Musikkstreameren som spiller alt, og driver dine hodetelefoner FiiO R7 er en stasjonær musikkstreamer, som kan omtrent alt. Takket være Android operativsystem.
lbpluss
Fjerner knitringen fra platene dine Vinylsamlere trenger en platevasker. Her er to.
lbpluss
Det beste av begge verdener CD-streamere er den opplagte måten å kombinere CD-samlingen med strømming på.
Følg Lyd & Bilde