Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny Audiolab-forsterker – og CD

Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!

Skrevet av / 22.11.22 - 16:41
Ny Audiolab-forsterker – og CD

Det er ikke ofte Audiolab kommer med nye modeller på markedet. Men de som lanseres har en tendens til å bli klassikere. Den kjente 8000A-forsterkeren fra 1983 var for mange introduksjonen hi-fi-verdenen. Den har siden fått en rekke etterfølgere, den siste modellen var 8300A fra 2016.

Denne gangen kommer ikke Audiolab bare med en ny modell, men faktisk en helt ny og mer ambisiøs serie, som består av både forsterker og CD-transport.

Audiolab 9000A er en integrert forsterker som er kraftigere, har bedre ytelse og byr på flere funksjoner enn noen av de tidligere modellene. Blant høydepunktene finner man trådløs tilkobling til bærbare enheter, et helt nytt RIAA-trinn og en ny ESS9038PRO-DAC i digitaldelen. En markant forskjell fra tidligere Audiolab-modeller er farge-LCD-skjermen, som viser kilde- og filopplysninger, i tillegg til å kunne underholde med to VU-metere.

Fargeskjermen på Audiolab 9000A kan vise nyttige oplysninger. Men den kan også vise beroligende VU-metere. (Foto: Audiolab)

Forsterkeren har fire digitale S/PDI-innganger – to koaksiale og to optiske. PCM-lyd støttes til 32-bit/768kHz sammen med DSD til 22,5 MHz (DSD512). Audiolab 9000A har også full dekoding av MQA-filer fra Tidal Masters. Effektdelen er klassisk klasse AB med diskrete komponenter og 100W pr. kanal i 8 ohm.

CD-transport

I likhet med vinylmediets død som ble avlyst til fordel for analog gjenoppstandelse, holder også CD-formatet seg fast. Derfor lanserer Audiolab også en ny CD-spiller, Audiolab 9000CDT. Bokstavene står for «CD Transport.» Det er nemlig snakk om en ren musikkspiller, da dekoding og signalbehandling foregår i forsterkeren.

Pris og tilgjengelighet:
Audiolab 9000A koster 26.999 kroner, og Audiolab 9000CDT koster 12.999 kroner. Begge finnes til salg hos HiFi-freaks.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

1 hendelser på “Ny Audiolab-forsterker – og CD”

  1. Ser det linkes til danske HiFi-freaks. Man kan også kjøpe de hos Stereofil, dersom man heller ønsker å handle i en norsk forretning. Og det bør man jo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top